Gulerodsbrud
Disse gulerodsbrud er lige så lækre, som dem du kan købe hos bageren.
Vi bruger dem i vores familie, både til fødseldagsboller, som morgenmad og til alle andre lejligheder.
Portionen ser måske voldsom ud. Men jeg fryser brudene ned, så vi altid har nogle at lune forsigtigt i microbølgeovnen.
Bemærk i øvrigt at opskriften er rimeligt fedtfattig. 🙂
Gulerodsbrud
5 Dl. | Lunken vand |
2 Pk. | Gær |
1 Kg. | Hvedemel |
1 Tsk. | Salt |
130 Gr. | Fromage frais |
60 Gr. | Sukker |
200 Gr. | Revet gulerod |
100 Gr. | Solsikkekerner |
2 Hele | Æg |
Sådan gør du
Riv Gulerødderne groft. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingedienser, og rør godt sammen med elpiskeren med dejkroge, eller i røremaskine. Dejen er ret klistret og sej, så det kan ikke anbefales at håndælte den. Dejen sættes som store klatter på bagepapir på ovnens plader, med to spiseskeér. De flyder en smule ud og hæver meget, så giv luft imellem klatterne. Hæver 30 minutter et lunt sted. Bages i forvarmet ovn ved 2000 C i 17-20 minutter. Det gør ikke noget de hænger lidt sammen, det hedder jo brud. Der bliver 25 – 30 brud af denne portion, alt efter hvor store man laver dem.
Tips og tricks
Syntes man portionen er for stor, laver man selvfølgelig bare halv portion.
Man kan godt bruge 9% creme fraiche i stedet for fromage frais, hvis man syntes.
Pas på din håndmixer, hvis du bruger den til at røre dejen. Jeg har været uheldig at brænde en sammen, ved at lave disse brud. Nu har jeg en rigtig røremaskine, hvilket jeg kun kan anbefale at investere i, hvis man som jeg, bager meget.