Indlæg

Mexicansk kanelkage

Mexicansk Kanelkage

Denne opskrift på Mexicansk Kanelkage, har min yngste søn haft med hjem fra sin skole, fordi han synes kagen smagte sååå godt.

Og det har har han ret i.

Kagen er dejligt sød og har alt det, der skal til i en god kage, banan, chokolade og kanel.

Mexicansk Kanelkage

 260 Gr. Chokoladespåner
 300 Gr. Brun farin
 4 Tsk. Kanel
 200 Gr. Blødt smør
 300 Gr. Sukker
 2 Stk. Æg
 4 Stk. Bananer
 4 Spsk. Creme Fraiche
 2 Spsk. Fløde
 400 Gr. Hvedemel
 11/2 Tsk. Bagepulver
 11/2 Tsk Natron
 1 Tsk Salt

Sådan gør du

Start med at blande chokoladespåner, brun farin og kanel i en skål for sig selv, og stil det til side til senere. Pisk blødt smør, sukker og æg til det er lyst og luftigt. Mos bananerne, og bland dem i æggemassen med creme fraiche og fløde. Bland hvedemel med bagepulver, natron og salt, og vend det i banandejen, til en ensartet, lidt tyk dej.

Hæld lidt mere end halvdelen af dejen i en lille bageform, ca. 25 x 30 cm. beklædt med bagepapir. Drys haldelen af kaneldrysset over bunden, og fordel resten af dejen forsigtigt henover. Drys resten af kaneldrysset over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175C i 40-45 minutter på midterste ovnrille.

Tips og trick

Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt. Der må ikke side ubagt dej på, når du trækker nålen op af kagen.

Kagen er meget sød, så server den i små stykker.

Amaretto-kage

Amarettokage

Denne opskrift på Amarettokage har jeg fået af Henrik, en af Lottebager.dk’s mange brugere, som har været så rare at indsende opskrifter.

Kagen er dejligt sød, med en skøn duft og smag af mandel.

Man vil sagtens kunne serverer den som en julekage.

Hov… skal lige huske at sige “den er ikke for børn”. 

Amarettokage

175 Gr. Blødt smør
100 Gr. Sukker
125 Gr. Brun farin
4  Stk. Æg
325 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1/4 tsk. Salt
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Dl. Cremefraiche
2  Spsk Amaretto

Top

2 spsk. Ahornsirup
2 Spsk. Amaretto

Frosting

75 Gr. Blødt smør
300 Gr. flormelis
2 Spsk. Amaretto

Sådan gør du

Amarettokage

Pisk blødt smør, sukker og brun farin godt sammen til det er luftigt og cremet. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilliesukker sammen. Vend 2/3 af melblandingen  i æggeblandingen. Vend herefter cremefraiche og Amaretto i dejen, og tilsidst resten af melblandingen. Hæld dejen i en, smurt eller beklædt med bagepapir, lille form ca. 20 x 30 Cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille.

Top

Rør Ahornsirup og Amaretto sammen. og pensl over kagen når den er let afkølet.

Frosting

Pisk Blødt smør, flormelis og Amaretto godt sammen til en fast og ensartet. Fordel over kagen når den er helt kold.

Tips og tricks

Amaretto er en italiensk mandel likør på 21% vol.

Jeg var heldig at finde Amaretto i Metro, men jeg har hørt den også fåes i Føtex og Lidl.

Lykkes frugt tærte

Lykkes frugttærte

Denne frugttærte har jeg opkaldt efter den venlige bruger af min side, som har sendt mig sin ynglingsopskrift.

Mange tak for din lækre opskrift, Lykke.

Jeg har her valgt at pynte den med kiwi, jordbær og chokolade.

Men som Lykke skrev til mig, så kan tærten pyntes med de frugter og bær, som smag og årstider byder.

Bund

125 Gr. Smør
100 Gr. Sukker
2 Stk. Æggeblommer
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

2. Lag

2 Stk. Æggehvider
150 Gr. Sukker
1 Tsk. vanilliesukker

3. Lag

2 Dl. Piskefløde
2 Dl. Creme fraiche

Sådan gør du

Bund

Smør og sukker røres sammen, til det hænger jævnt sammen. Æggeblommer, mælk, hvedemel, og bagepulver tilsættes og røres sammen til en let flydende jævn dej. Dejen hældes i en smurt tærteform på 28 cm.

2. Lag

Æggehviderne piskes stive, og sukker og vanilliesukker vendes i med hånden, med en palet. Massen fordeles jævnt over bunden, og tærten bages i 20 – 25 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C  på midterste ovnrille, til tærten er pænt lysebrun.

3. Lag

Lige inden servering piskes piskefløden til flødeskum og blandes med cremefraichen. Blandingen fordeles på tærten og pyntes med frugt efter smag.

Tips og tricks

Lykke skrev at man kan tilsætte 50 gr. fint hakket nødder i 2. lag.

Jeg brugte 19% piskefløde og 6% cremefraiche i 3. lag, og det smagte dejligt.

Kage med flødeost og chokolade - bageopskrift

Kage med flødeost og chokolade

Denne opskrift har jeg lavet på opfordring af min lillebror. Han havde fundet den i en avis og synes at den så rigtigt lækker ud, og det må jeg sige den er. Den er på en gang luftig, men også meget tung i smagen, så det er ikke en kage som man  spiser store stykker af. Det allerbedste er, at den faktisk utroligt nem at lave.

Sprød chokoladekikse bund

200 Gr. Vanilliekiks med chokoladeovertæk
80 Gr. Smør
100 Gr.  Chokoladelinser

 

 

 

Flødeostefyld

375 Gr. Flødeost natural
125 Gr. Sukker
3 Hele Æg
150 Gr. Hvid Chokolade

 

 

 

 

Chokoladeovertræk

150 Gr. Mørk Chokolade
160 Gr. Creme fraiche 18%

 

 

 

Sådan gør du

 

Sprød chokoladekiksebund

Start med at smelte smøret og lad det stå og køle lidt, mens du knuser kiksene til krummer. Bland kiksekrummer med det smeltede smør, til smørret er helt suget af kiksene og massen virker klistret.

Fordel kiksemassen i en lille form ca.20 x 30 cm., beklædt med bagepapir. Tryk kiksemassen godt sammen i formen og drys chokoladelinserne jævnt over. Stil formen til side mens du laver flødeostefyldet.

 

Flødeostefyld

Start med at smelte den hvide chokolade. Pisk æg og sukker let sammen, kan gøre i hånden med piskeris. Pisk flødeosten op, med røremaskine eller elpisker, til den bliver let og cremet. Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt, og pisk grundigt efter hver tilsætning. Tilsæt til sidst den smeltede hvide chokolade og pisk til massen er jævn og cremet.

Fordel flødeostefyldet jævnt over kiksebunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 30 minutter på midterste ovnrille, til flødeostefyldet er blevet fast og let gyldent på overfladen.

Lad kagen køle på bordet en ½ time inden den sættes i køleskabet og køle helt af så flødeostefyldet stivner.

 

Chokoladeovertræk

Bræk chokoladen i mindre stykker og put det i en skål sammen med creme fraichen. Stil skålen over kogende vandbad og rør sammen til chokoladen er helt smeltet og massen er jævn og let tyk.

Overtræk den kolde kage med chokoladen og tegn evt. et mønster i chokoladen med en skarp kniv. stil kagen i køleskabet igen, til chokoladeovertrækket er kølet helt af.

 

Tips og tricks

Det er helt almindelig mariekiks med chokoladeovertræk, som jeg bruger til bunden.

Kiks og smør bliver ikke en sammen hængende masse når den er blandet, mere en slags klistrede krummer. Derfor er det vigtigt at du trykker dem godt sammen med en ske i formen, så bunden er tæt og jævn.

Jeg brugte brune M&M til at drysse med.

Husk at kagen skal opbevares på køl.

Server kagen i små stykker.

Stænger med pistaciefyld - bageopskrift

Stænger med pistaciefyld

Lad mig slå det helt fast, Jeg æælsker pistacie, både som nødder, i is, som marcipan, eller som her, i kage. Derfor er dette også en af mine favorit opskrifter, ikke alene smager stængerne helt fantastisk, de er også rimeligt nemme at lave.

Stænger med pistaciefyld

50 Gr. Gær
2 Dl. Mælk
2 Dl. Cremefraiche 6 eller 9 %
1 Tsk. Bagepulver
100 Gr. Sukker
125 Gr. Koldt smør
700 Gr. Hvedemel
2 Ps. Pistaciemasse

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Hæld mælk og cremefraiche i en gryde og lun det til det er lillefinger varmt. Smuldr og opløs gæren i den lune mælk, og rør sukkeret i. Bland bagepulver og en smule af hvedemelet  og tilsæt i væsken. Tilsæt nu lidt mere af hvedemelet til dejen samler sig lidt og bliver lidt fast. Skær den kolde smør i tern og tilsæt dejen, hvis du ikke allerede har hældt dejen i røremaskinen, er det nu, det er en god ide`. Hvis du foretrækker at ælte med hænderne skal du sikre dig at dejen er fast nok til at hælde ud på bordet. Begynd at røre eller ælte smørret i dejen, mens du tilsætter den resterende hvedemel lidt efter lidt, bliv til du har en blank og fast dej, der slipper skål eller hænder. Det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet.

Sæt dejen til hævning i en skål, på et lunt sted i 45 minutter.

Tag dejen ud på bordet og rul det ud i to aflange firkanter ca. 15 x 50 cm og fordel hver sin pose pistaciemasse på. Smør massen ud så den dækker hele firkanten og rul den sammen som en roulade på den lange led. Læg forsigtigt stængerne på en bageplade,  beklædt med bagepapir. Det er muligt de skal lægge på tværs hvis de er for lange, det kommer an på størrelsen på dine bageplader. Bøj enderne let ind under og klip med en saks stængerne næsten over med passende afstand, og skub  stykkerne forsigtigt fra hinanden til hver sin side. Tænd for ovnen og lad stængerne hæve mens den bliver varm. Pensl stængerne med æg og bag dem i den forvarmede ved 1800 C i 15 -17 minutter på midterste ovnrille til de er let gyldne. Løftes forsigtigt over på en bagerist til afkøling.

 

Tips og tricks 

Stængerne er allerbedst når de er helt nybagte og stadig let lune, og skal spises samme dag som de er bagt, ellers skal de fryses så snart de er kolde.

Du kan drysse hakkede mandler over inden du kommer stængerne i ovnen.

Hvis du er nødt til at have stængerne på hver sin bageplade, kan den ene godt vente mens den anden er i ovnen. 

Chokoladekage med chokoladecreme

Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.

Chokoladekage

2 Dl. Sukker
70 Gr. Blød smør
1 Æggeblomme
½ Dl. Lys sirup
4 Dl. Hvedemel
1 3/4 Dl Kakao
1½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
3 Dl. Mælk
3 Æggehvider

 

 

 

 

 

 

 

 

Chokoladecreme

2½ Dl. Kvark
½ Dl. Cremefraiche
100 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Kakao
1 Spsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Chokoladekage

Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.

Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.

Når kagen er kold flækkes den til to bunde.

 

Chokoladecreme

Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.

Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.

 

Tips og tricks

Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.

Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.

Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.

Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.

Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.

Jordbærkage

Jordbær hører den danske sommer til, og disse skønne søde bær kan heldigvis nydes på mange måder.

Dette er ikke en jordbærtærte, da bunden ikke er en traditionel tærtedej, men en blød nøddebund, som giver en lækker kage, der passer perfekt til en dejlig kop kaffe på terrassen, eller hvis man bare er lækkersulten 🙂

Opskriften har jeg jeg fået af min gode kollega Nina. Kagen kræver lidt planlægning forud, men er ellers super nem at lave.

Bund

3 Hele Æg
200 Gr. Mandler m/ skal
200 Gr. Rørsukker

 

 

 

 

Fyld

2½ Dl. Piskefløde
1½ Dl. Cremefraiche 9 eller 18 %
1 Spsk. Flormelis
1 Tsk. vanilliesukker

 

 

 

 

Sådan  gør du

Bund

Hak mandler med skallen meget fint, næsten til mel. Gøres nemmest i en minihakker. Pisk æg og sukker grundigt sammen til det er hvidt, skummende og luftigt. Hæld de finthakkede mandler i og vend det sammen.

Hældes i en rund springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt grundigt på siderne. Bages i en forvarmet ovn ved 1900 C i 30 -35 minutter på nederste ovnrille.

Smør bunden, når den er helt kold, med 50-75 gr. smeltet chokolade.

 

Fyld

Pisk fløden til flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanilliesukker i. Tilsæt evt. mere vanilliesukker efter smag.

Fyldet smøres på den kolde, chokoladesmurte bund og stilles på køl natten over eller minimum 5-6 timer.

Halve jordbær kommes på kagen lige inden servering.

 

Tips og tricks

Jeg har brugt Cremefine 19% til piskning i stedet for alm. piskefløde, og cheasyfraiche 9 %. Det smager dejligt og giver en lidt lettere samvittighed.

Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg tænker, at man sagtens kan bruge andre bær og frugter, istedet for jordbær, når det er uden for sæsonen.

Man kan evt. pynte kagen med jordbærgelé,  marcipankant og chokolade, hvis man vil gøre den ekstra festlig. Jeg har endnu ikke prøvet at lave gelé, af den gode grund, at  jeg aldrig er blevet gode venner med husblas. Så den må I selv ud og finde en opskrift på.  🙂