Disse finskbrød, er et skønt alternativ, og en dejlig fornyelse til de traditionelle julesmåkager finskbrød.
Især hvis du som jeg er vild med pistacie.
Finskbrød med pistacie
500 Gr. | Hvedemel |
400 Gr. | Smør |
100 Gr. | Sukker |
Bagefast pistaciemasse |
Sådan gør du
Smuldr smørret med melet. Tilsæt sukker og rør med maskine, eller ælt til en ensartet sammenhængende dej.
Sæt dejen i køleskabet mindst en time.
Del dejen i tre og rul ud i stænger på ca. 1 cm tykkelse, og 1 meters længde. Tryk en lille fordybning i midten af stængerne, og læg en stribe af pistaciemassen i. Skær ud i stykker af ca. 5 cm, så du får ca. 60 småkager. Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Giv lidt plads mellem hver småkage da de flyder lidt under bagning. Bag finskbrød med pistacie i en forvarmet ovn ved 1800 C i 15 -17 minutter. Træk småkagerne over på en rist og afkøle.
Tips og tricks
Jeg har ikke skrevet hvor meget pistaciemasse du skal bruge, det synes jeg skal være op til din smag og behag. Jeg brugte 250 Gr.
Hold øje med småkagerne i ovnen, så pistaciemassen ikke bliver for mørk.