Konfektkage med hasselnødder og karamel
Opskriften på denne lækre konfektkage med hasselnødder og karamel har jeg fået af Eva.
Kagen bliver kun endnu mere fantastisk af at stå i køleskabet et par dage.
Tak til Eva for en lækker kage. 🙂
Konfektbund
200 Gr. | Smør |
50 Gr. | Kakao |
440 Gr. | Mørk muscovadosukker |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Stk. | Æg |
225 Gr. | Hvedemel |
Karamelfyld
180 Gr. | Smør |
110 Gr. | Sukker |
2 Spsk. | Lys sirup |
180 Ml. | Sød kondenseret mælk |
175 Gr. | Ristede hasselnødder |
Chokoladeovertræk
200 Gr. | Mørk chokolade |
1 Spsk. | Olie |
Sådan gør du
Konfektbund
Kom smør og kakao i en kasserolle og og smelt det sammen over svag varme. Tilsæt muscavadosukker og rør over varmen til det er smeltet. tag gryden af varmen og tilsæt Vanilliesukker, æg og sigtet hvedemel, og rør til en ensartet masse.
Dejen fordeles i en lille form ca. 20×30 cm. beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 1600 C i 20 minutter. Bunden skal virke tung og lidt klæg.
Karamelfyld
Mens kagen bager laves karamelfyld.
Start med at riste de hele hasselnødder let på en tør pande, og stil til side.
Kom kondenseret mælk, sukker, smør og sirup i en kasserolle. Tænd for svag varme og rør sammen, til smørret er smeltet. Skru lidt op for varmen og kog forsigtigt igennem under omrøring i 10 minutter, til karamellen har fået lidt farve. Tag kasserollen af varmen og tilsæt de ristede hasselnødder.
Fordel karamelfyldet over bunden, når bunden har afkølet 5 minutter.
Stil kagen i køleskabet i 30 minutter.
Chokoladeovertræk
Smelt chokoladen, tilsæt olien og rør godt sammen.
Overtræk kagen, når den har kølet af i køleskabet.
Stil kagen tilbage i køleskabet.
Tips og tricks
Kagen skal opbevares i køleskabet og serveres i små konfektstykker.
Kondenseret mælk, fås i dåser og findes på hylden med andre bageartikler i velassorteret supermarkeder.
Lad være at dække kagen over i starten, når du stiller den i køleskabet. Der vil dannes kondens , når kagen stadig er lun, som så vil dryppe ned på kagen.
Kagen skal helst have lov at stå et døgn, inden den spises.