Indlæg

Nougat lagkage

Nougat lagkage

Denne nougat lagkage er bare guf.

Og så er den faktisk ret let at lave, og slet ikke så tung som man måske kunne tro.

Stor tak til Susanne for endnu en lækker opskrift.

Nougat lagkage

3 Stk. Æg
175 Gr. Sukker
50 Gr. Kartoffelmel
50 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
50 Gr. Hakkede valnødder

Nougat creme

200 Gr. Blød nougat
4 Stk. Æggeblommer
5 Dl. Piskefløde

Sådan gør du

Nougat lagkage

Pisk æg med sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Hak valnødder fint og tilsæt med det øvrige. Vend forsigtigt det hele sammen, med let hånd til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 minutter på midterste ovnrille.

Lad kagen køle i formen.

Nougat creme

Lad æggeblommer og blød nougat få stuetemperatur inden du pisker det godt sammen. Pisk piskefløde til flødeskum. Rør lidt af piskefløden i den sammenpiskede nougat/æggeblomme masse og vend forsigtigt resten af piskeføden i, til en ensartet creme-

Når bunden er helt afkølet, tages den ud af formen og flækkes på midten. Læg halvdelen af nougatcremen mellem de to bunde, og fordel cremen over på siden af kagen til den er helt dækket.

Inden servering pyntes kagen med groft revet eller hakket chokolade, og nogle pæne valnødder.

Tips og tricks

Susanne har skrevet, kagen er særdeles fryseegnet ( så langt når kager sjældent hjemme hos os. )

Husk at bruge pasteuriserede æggeblommer i cremen.

Kagen skal opbevares på køl.

Lad kagen trække nogen tid, gerne op til et døgn, så bliver nougat smagen rigtigt god.

Jeg pyntede også med lidt kandiserede violer for at give lidt farve.

Nytårskage - bageopskrift

Nytårskage

Nytårsaften. Denne årets sidste aften, lige så traditionel som juleaften..

Og dog.  Det er en stor festelig aften, med lækker mad og drikke i venners lag, hvor vi fejrer det forgange år og byder velkommen til det nye.

Jeg har lavet en lækker chokolade kage, som lige så vel kan bruges som dessert, som den kan serveres til en dejlig kop kaffe, senere på aftenen.

Godt nytår! 🙂

Nytårskage

150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Æg
100 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
3 Spsk. Hvedemel
3 Spsk. Kartoffelmel
1 Tsk. Bagepulver

Sådan bager du nytårskagen

Start med skille æggene i hvider og blommer. Gem blommerne til senere og pisk hviderne stive. Smelt chokoladen over vandbad og lad stå og køle lidt, mens du pisker sukker og blødt smør hvidt og cremet. Vend nu smeltet chokolade og æggeblommerne i smørmassen. Sigt Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i, og vend igen forsigtigt. Tilsidst vendes de stivpiskede æggehvider i, over to gange, til en jævn dej.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdigbagt. Den vil falde lidt sammen på midten når den køler af.

Inden servering smøres kagen med flødeskum af 3 Dl. piskefløde og pyntes efter egen fantasi

Tips og tricks til en god nytårskage

Jeg har pyntet min kage på billedet med toffifee, hvor jeg har skrevet tal med hvid glasur, man kan også skrive med hvid chokolade. Viserne har jeg lavet af marcipan, som jeg har smurt med mørk chokolade. Kanten har jeg drysset med hakket chokolade og nødder.

Kagen kan også pyntes med frugt, eller man kan lave knallerter af marcipan og lægge på.

Flødeskummet kan smages til med stærk kaffe eller kakao, eller til de voksne, med lidt spiritus efter smag.

Chokoladekagen bør helst bages dagen før, så smagen rigtigt kan sætte sig.

Kagen kan også sagtens bruges som lagkage til chokolade elskerens fødselsdag, prøv at drysse hakket nødder og chokolade over hele kagen, når du har smurt den med flødeskum, og sæt flag og lys i.

Mazarinkage - bageopskrift

Mazarinkage

Dette er en af de få opskrifter, hvor jeg slet ikke bruger min røremaskine. Mazarinkage skal efter min mening være tung, klæg og sød. Derfor rører jeg kun lige ingredienserne sammen med hånden.

Mazarinkage

100 Gr. Hvedemel
100 Gr. Kartoffelmel
2oo Gr. Revet marcipan
1 spsk. Bagepulver
200 Gr. Flormelis
200 gr. Smeltet smør
4 hele  Æg

 

 

 

 

 

 

Chokoladeglasur

50 Gr. Mørk chokolade 70%
50 Gr. Lys chokolade
1 Dl. Fløde

 

 

 

Sådan gør du

Mazarinkage

Start med at smelte smørret, så kan det lige stå og køle lidt, mens du gør noget af det andet klar. Riv marcipanen så fint som muligt, og bland det med hvedemel, kartoffelmel,og bagepulver, med en gaffel, til det minder om revet ost. Der vil være lidt større klumper, men det er ok. Det er marcipanen, der samler sig lidt igen.

I en anden skål pisker du med piskeris i hånden flormelis, smeltet smør og æg til en ensartet masse. Bland nu marcipanmassen og æggemassen og rør, til det lige er rørt sammen. Der vil stadigt være lidt klumper, men det gør ikke noget.

Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 35 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen har fået nok.

Chokoladeglasur

Smelt chokoladen i fløden, ved meget svag varme. Lad glasuren stå og køle af, så den ikke er helt så flydende, når du hælder den på den kolde kage. Stil kagen i køleskabet, så snart du har hældt glasuren over, så glasuren kan stivne helt.

 

Tips og tricks

Dette er en af de kager, som man måske skal bage et par gange, inden man syntes den bliver perfekt. Den skal ikke have mange minutter for meget i ovnen, før den bliver en smule tør, så derfor skal man måske forsøge et par gange, inden man finder ud af helt præcist, hvor længe man synes den skal have, inden kagen bliver lige som man vil have den.

Jeg bruger ren rå marcipan, men man kan måske godt bruge bagemarcipan masse?

Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.