Lys drømmekage

Min mor bagte ofte Lys Drømmekage, da jeg var barn.

Hun kaldte den for gulvtæppekage.

I dag er det sjældent, at den bliver serveret, men det giver så meget større lykke, når den kommer på bordet, for den smager fantastisk med sit karamelagtige overtræk.

Lys bund

300 Gr. Sukker
3 Hele Æg
50 Gr. Smeltet  margarine
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Vanilliesukker
3 Tsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk

 

 

 

 

 

Kokos overtræk

125 Gr. Margarine
100 Gr. Kokosmel
200 Gr. Brun farin
½ Dl. Mælk

 

 

 

Sådan laver du en fantastisk lys drømmekage

Lys bund

Æg og sukker piskes godt sammen. Hvedemel, bagepulver og vanilliesukker blandes og røres i, skiftevis med mælk og smeltet margarine.

Den lyse bund bages i  en smurt form der er ca. 27 x 38 cm., i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 25 minutter på midterste rille.

Herefter hælder du kokos overtrækket over kagen, og bager videre i 5 minutter.

Kokos overtræk

Margarine smeltes over jævn varme, og de øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen.

Tips og tricks

Husk at holde øje med den lyse bund de sidste minutter. Så kan du undgå, at kagen ikke bliver for mørk.

[/av_one_full first]

3 replies
  1. Merete fra Team 3 siger:

    Hej Charlotte.

    Ja nu undrer du dig nok over at vi har tid til sådan noget her….
    Men her på skolen i Jebjerg har vi lige nu SFO. Mikkel er i rigtig hygge-snakke-med-de-voksne-humør. 🙂
    Så kom vi tilfældigvis til at snakke om kager og så var der jo lige en Mikkel der var hurtig. Fortalte om sin seje mor og hendes hjemmeside. Da vi så fik skrevet hjemmesiden her på computeren, kan det nok være han blev STOLT… Og sørme om ikke faderens hjemmeside også lige blev præsenteret.
    Hvor er det bare en GOD side Charlotte. SÅ godt fundet på. Den kan vi da alle få noget ud af.
    Vi vil hermed lige komme med et forslag : Det kunne være sjovt hvis man kunne se et billede af kagerne ved siden af opskriften. hihi..

    Fortsat god dag.

    Med venlig hilsen Mikkel og Merete.

    Svar
  2. Annika Lippert siger:

    I min familie har denne kage altid heddet ´Ristede regnorme´ Min søster bildte mig ind at det var ristede regnorme der var ovenpå, derfor kunne jeg ikke få den ned da jeg var barn. nu går det meget lettere, og din opskrift skal så meget prøves.
    Mange tak for en helt vildt fantastisk blok jeg først lige har stiftet bekendtskab med. Dine opskrifter er så simple og nede på jorden at vi alle kan være med. Jeg skal afprøve rigtig mange af dine opskrifter. Tusind tak.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *