Brunsviger

Dette er helt klart min mands favoritkage.

Man siger at Fynboer er de suverænt bedste til at lave brunsviger.

Men jeg vil påstå, at med denne opskrift kan selv en gæv jyde, eller frisk sjællænder, gøre det ret godt 😀

Brunsviger bund

2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær
100 Gr. blødt Smør
2 Spsk. Sukker
½ Tsk. Salt
2 Hele Æg
500 Gr. Hvedemel

Brunsviger fyld

150 Gr. Smør
150 Gr. Brun farin

Sådan laver du brunsviger

Bund

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær det bløde smør i  mindre tern og bland det, sammen med de øvrige ingredienser i mælken.  Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og smidig. Dette er ikke en fast dej, men en rimeligt blød og lidt klistret dej.

Bred dejen ud i en smurt/eller beklædt med bagepapir, bradepande ca. 25×40 cm. Dejen hæver en del. Lad bunden hæve ca. 20 minutter et lunt sted.

Fyld

Mens dejen hæver laves fyldet. Smelt smørret og tilsæt brun farin. Lad massen få et hurtigt opkog under omrøring. Når bunden er færdig med at hæve, laves nogle fordybninger  i den, med fingerene og fyldet fordeles over.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 C  i ca. 25 minutter på midterste rille.

Tips og tricks til en god brunsviger

Det er letteste at fordele dejen i bradepanden ved at trække og trykke dejen ud, med hænderne.

Man kan lave ekstra fyld hvis man kan lide det.

Kagen er velegnet som morgenkage, men også på alle andre tider af døgnet.

5 replies
  1. Camilla Knudsen siger:

    Jubiii… Endelig den rigtige opskrift på den helt rigtige fynske brunsviger. Kan desværre ikke finde min egen. 🙂

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Marie.
      Her i vores familie kan vi lide store stykker kage. Og så er der til ca. 16 personer,det kommer også an på om du servere andet samtidigt. Men regn med ca 20 – 24 stykker.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  2. simone siger:

    syntes dejen bliver meget meget klistret og noget tyndere end de videoer jeg så på youtube? nårh men laver den og så kan jeg lige skrive igen 🙂

    Svar
  3. simone siger:

    så er det lige mig igen. dejen hævede ikke meget. mælken har nok været for kold. øv, men den er nu god, gav den bare mindre tid i ovnen pga af det. ville lave den igen og være mere omhyggelig med temperaturen 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *