Brownies med nøddetop og Bailey - bageopskrift

Brownies med nøddetop og Bailey

Disse brownies er til de voksne. Man kan smage og dufte Bailey`en i hver bid. De smager helt fantastisk og kan bruges til dessert med is til, eller til en dejlig kop kaffe på en hyggelig aften.

Brownies med Bailey

200 Gr. Smør
200 Gr. Chokolade
50 Gr. Nougat
½ Dl. Bailey
250 Gr. Brunt farin
4 Hele  Æg
250 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Nøddetop

50 Gr. Mandler
50 Gr. valnødder
75 Gr. Chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Brownies med Bailey

Start med at smelte smør, chokolade og nougat i en gryde for svag varme. Rør forsigtigt hele tiden. Chokoladen vil gerne sætte sig på bunden. Lad blandingen køle lidt af, inden du tilsætter Bailey`en. Pisk brun farin og æg godt, til det bliver let og luftigt, og vend forsigtigt chokolade – Bailey-massen i. Bland hvedemel, vanilliesukker og bagepulver og sigt og vend det i den øvrige masse, til en jævn dej.

Hæld dejen i en  lille velsmurt eller beklædt med bagepapir form ca. 22 x 30 Cm.

 

Nøddetop 

Smut mandlerne og hak dem dem ikke for groft. Hak også valnødder og chokolade ligesom mandlerne og bland det hele sammen. Drys nøddeblandingen over kagen inden du sætter den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille. 

 

Tips og tricks

Du bestemmer selvfølgelig selv, om du synes dine børn må spise disse brownies.

Hvis du synes den brune farin bliver hård, når du opbevarer den i skabet, så prøv at opbevarer den i køleskabet, selvfølgelig helt tillukket. Så undgår du den står og bliver hård.

5 replies
    • Lotte siger:

      Hej Andreas.
      Tak for interessen. Det lyder som en rigtig god ide`, at prøve med pistacienødder. Bruger du de usaltede eller dem der er ristede og saltet?
      Venlig bagehilsen Lotte

      Svar
  1. Majbritt siger:

    Hej hvordan laver man crispy til kager. Er det mandler man blender med lidt sukket ???
    Tænker at prøve at lave det selv. Bare godt når det knaser.

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Majbritt.
      Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår hvad du mener med crispy. Skal det i kagen, eller oven på kagen? Personligt synes jeg, at groft hakket nødder er nok, hvis du gerne vil have noget at bide i. Hvis du med mandler og sukker mener brændte mandler, kan det nok give en ok crisp.
      Men jeg tænker, at du skal lave noget hård karamel og finthakke, og komme i dejen,for at opnå det du søger.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *