Bananmuffins med chokolade

Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.

De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så  få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.

God fornøjelse! 🙂

Bananmuffins med chokolade

125 Gr. Smør
2 Hele. Æg
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
200 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Modne bananer
100 Gr. Mørk chokolade

Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade

Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne  og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.

Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade

Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.

Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.

Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.

2 replies
  1. Patricia siger:

    Det er de bedste muffins jeg har bagt, og jeg har bagt virkeligt mange!
    Jeg har brugt denne opskrift alle gange jeg har lavet bananmuffins siden første gang jeg prøvede den. Fantastisk!

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *