Indlæg

Peanut cookies

Jeg er helt vild med de peanut kager, man kan købe i butikkerne, men jeg vil da hellere bage dem selv. Derfor fandt jeg denne opskrift på peanut cookies, som er mindst lige så gode som de købte. Og så har man glæden ved selv at have bagt dem, og vide hvad der er i.

Peanut cookies

120 Gr. Peanutbutter
12o Gr. Blødt smør
120 Gr. Sukker
120 Gr. Brun farin
1 Helt. Æg
175 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Natron
½ Tsk Bagepulver
75 Gr Peanuts
75 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Peanutbutter og smør røres sammen. Brun farin og sukker tilsættes og røres godt sammen med. Chokoladen hakkes og røres i sammen med de øvrige ingredienser.

Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir, med to teskeér, i små toppe. Dejen er ikke helt sammenhængende, men saml toppene så godt som muligt, så skal de nok flyde sammen når de bliver bagt. Giv plads mellem toppene, de flyder lidt ud i ovnen. Der bliver ca. 50 Cookies af denne portion.

Bag Peanut cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 12-14 minutter, på midterste ovnrille, til de er let gyldne i kanten.

Lad Peanut cookies afkøle let, i ca. 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en rist og bliver helt kolde.

 

Tips og tricks

Man bruger alm. saltede ristede peanuts til denne opskrift.

Man kan tilsætte lidt ekstra peanuts efter smag.

Det er vigtigt, at Peanutcookies lige afkøler let på bagepladen, inden du flytter dem over på risten. Ellers er de så bløde, at de går i stykker når du flytter dem. Flyt dem over på risten, efter ca. 5 minutter, og blive helt kolde for at sikre at de bliver sprøde som cookies skal være.

Opbevar dem i tætsluttende kagedåser.

Snickerskage

Snickerskage

Denne kage, snickerskagen, stiftede jeg bekendtskab med for ganske nylig, da min ældste søn kom hjem fra skole, og fortalte at han havde fået den lækreste kage i dag, og at den smagte som Snickers.