Indlæg

Rabarberkage med marengstop - bageopskrift

Rabarberkage med marengstop

Denne rabarberkage opskrift har jeg fået tilsendt af en af min sides flinke brugere.

Tak til Pia fra Odense for den.

Det er en dejlig frisk sommerkage, som helst skal spises på dagen.

Jeg synes, at den er bedst, når den er helt kold.

Men jeg prøvede at tage et stykke, mens den var lun, og jeg tænker, at den sagtens ville kunne serveres lun med lidt vanillieis til.

Kagebund

175 Gr. Smør
150 Gr. Sukker
2 Spsk. Vanilliesukker
1 Knsp. Salt
3 Stk. Æggeblommer
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk

Rabarberlag

500 Gr. Rabarber
100 Gr. Mandler eller nødder

Marengstop

3 Stk. Æggehvide
200 Gr. Sukker

Sådan gør du

Kagebund

Lad smørret blive lidt blødt, inden du starter. Rør smørret cremet og luftigt med sukker, vanilliesukker, salt og æggeblommer. Bland hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Brug bare røremaskinen på lav hastighed. Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, bageform med høj kant, ca. 24 x 30 cm. Glat dejen ud med en dejskraber eller ske og forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200C på midterste ovnrille.

Rabarberlag

Skyl og rens rabarberne, og skær dem i ca. 1 cm stykker. Hak mandler eller nødder groft.

Når kagebunden har forbagt, fordeles rabarber og mandler eller nødder over bunden, og kagen bages videre i 10 minutter ved 200o C på midterste ovnrille.

Marengstop 

Pisk æggehviderne hvide, bløde og luftige, uden at blive helt stive. Tilsæt sukker og pisk hvide til massen er fast hvid og marengsagtig.

Når rabarberlaget har bagt sammen med bunden, fordeles marengstoppen så jævnt så muligt over kagen og bages yderligere 10 – 15 minutter ved 200oC på midterste ovnrille til toppen er jævnt gyldenbrun.

Tips og tricks

Vil lige sige af erfaring,at man skal huske at ovn fadet er varmt, Både når det skal ud og når det skal ind i ovnen efterhvert lag. “AV” 🙁

Hold øje med marengstoppen den må ikke blive for mørk.

Pia , som har givet mig opskriften, siger at kagen godt kan opbevares til næste dag. Men den må ikke opbevares tætlukket og marengsen vil blive lidt blødere.

Det er helt rigtigt, at det er 2 spsk. vanilliesukker, der skal i. 

Bagt rabarberkage med mandellåg - bageopskrift

Bagt rabarberkage med mandellåg

Det er ikke kun jordbær, der er friske og lækre i den danske forsommer, også rabarberen er nemme at få fat i, i tiden omkring Sct. Hans.

Rabarberkagen her bør spises lun, med vanillieis eller flødeskum, da den er let syrlig og frisk i smagen.

Den er lige god til en kop kaffe, som til dessert, efter et dejligt sommermåltid.

Denne opskrift har jeg fået af Lone fra kageklubben på min lillebrors arbejde.

Det skal der i bagt rabarberkage med mandellåg

500 Gr. Friske rabarber
½ Vanilliestang
150 Gr. Rørsukker
85 Gr. Marcipan
100 Gr. Smør
100 Gr. Hvedemel
45 Gr. Sukker
120 Gr. Mandler

 

Sådan laver du lækker rabarberkage med mandellåg

Skær bund og top af rababeren og skyl dem for evt. jord. Skær rababeren i grove stykker. Skrab vanilliekornene ud og bland det med rørsukkeren. rør rarbarber og sukkerblandingen i en skål og lad det stå og trække i skålen 2-3 timer.  tag rabarberen op med en hulske, med den væde der hænger ved og fordel rababeren i et ildfast fad, ca. 20 x 30 cm beklædt med bagepapir.

Riv marcipanene groft og drys over rababeren. Skær smørret i små tern og smuldr det med hvedemel og sukker.

Hak mandlerne groft, med skal, og bland det med det smuldrede smør. Fordel blandingen så jævnt som muligt over rababeren og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200C i 25 – 30 Minutter på midterste ovnrille til kagen har fået lidt farve i kanterne.

Tips og tricks til dejlig rabarberkage med mandellåg

Hvis du skærer rabarberen med en skarp takket brødkniv, undgår du at rabarberen trævler.

Jeg kan lide at at jeg kan bide i mandlerne, så jeg har hakket dem meget groft. Hak mandlerne så det passer til din smag, men undgå dog at hakke dem til mel.