Dessertkage med marcipan
Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe.
Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster.
Og jeg må sige, at det forstår jeg godt.
Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave.
Tak Dorthe, for en lækker opskrift.
Dessertkage med marcipan
150 Gr. | Sukker |
3 Stk. | Æg |
75 Gr. | Blødt smør |
350 Gr. | Marcipan |
75 Gr. | Hakket hasselnødder |
100 Gr. | Hakket Chokolade |
1 Tsk. | Bagepulver |
Sådan gør du
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen på den grove side at rivejernet og skær smørret i mindre stykker og bland i æggesnapsen. Hak nødderne fint og hak chokoladen groft. Vend nødder, chokolade og bagepulver i marcipan/æggemassen, til en ensartet dej.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 45 minutter på nederste ovnrille. Læg et stykke bagepapir over kagen det sidste kvarter, så den ikke bliver for mørk på toppen.
Tips og tricks
Marcipan er nemmest at rive hvis det har stået i køleskabet, og ikke er for blødt.
Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv langs siden, den vil gerne hænge lidt fast i formen.
Jeg serverer kagen med blød softice og hindbærpure`. “Mums” 🙂
Hak nødderne efter din smag. Vil du gerne have, så du kan bide dem i kagen, så hakker du dem groft.