Indlæg

Kirsebærkage med sprød mandeltop

Kirsebærkage med mandeltop

Denne skønne opskrift på kirsebærkage med mandeltop, fandt min mor til mig, efter jeg i lang tid har søgt og prøvet rigtigt mange kager med friske kirsebær, uden det store held.

Kagen kan spises lun, med is eller flødeskum til.

Men den er også rigtigt dejlig når den er kølet helt af, til en kop kaffe.

Bund med kirsebær

125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
2 Stk. Æg
1 Tsk. Bagepulver
175 Gr. Hvedemel
1/4 Tsk. Salt
1 Dl. Mælk
300 Gr. Udstenede kirsebær
2 Spsk. Sukker
2 Spsk. Maizena

Mandeltop

4 Spsk. Hvedemel
2 Spsk. Sukker
2 Spsk. Brun farin
30 Gr. koldt smør
75 Gr. Mandler

Sådan gør du

Bund med kirsebær

Start med udstene kirsebærrene, og stil til side til du skal bruge dem. Pisk blødt smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt vanilliesukker og æg og pisk grundigt videre. Bland Bagepulver, hvedemel og salt, og sigt det i dejen skiftevis med mælken, til en ensartet dej.

Fyld dejen i en smurt springform.

Tag de udstenede kirsebær og vend dem med de 2 spsk. sukker og maizenaen. Hæld kirsebærrene i midten af kagen.

Mandeltop

Smut og hak mandlerne, ikke for fint.

Bland hvedemel, sukker, og brun farin. Hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet løs masse. Tilsæt de hakkede mandler og fordel massen over bærrene i kagen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180C i 50 – 60 minutter på midterste ovnrille.

Tips og tricks

Der går ca. 500 gr. kirsebær med sten til 300 gr. udstenede.

Selvom kagen kan spises lun, så pas på ikke at få taget den for hurtigt ud af formen, så går den i stykker.

Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.