Indlæg

Ølkage

Denne opskrift på Ølkage har jeg fået tilsendt af Ulla.

Ulla skrev, at hendes børn elskede den.

Det plejer at være et kvalitetstempel, når børnene er vilde med kagen , så den skulle da prøves, og jo, den er bestemt lækker og så er den nem at lave.

Tak til Ulla for en god opskrift. 🙂

Ingredienser i en Ølkage

500 Gr. Hvedemel
1 Brev Brunt bagepulver
500 Gr. Brun farin
1 Flaske Hvidtøl

Sådan bager du lækker ølkage

Bland hvedemel, brunt bagepulver og brunt farin let. Hæld hvidtøllen over og bland til en ensartet lidt sej dej.

Hæld dejen i en smurt, eller beklædt med bagepapir, stor rugbrødsform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160C i 1 time og 30 minutter.

Læg et fugtigt viskestykke over kagen mens den afkøler, så skorpen ikke bliver for hård.

Tips og tricks til den perfekte ølkage

Kagen hæver meget og jeg mente ikke at min rugbrødsform var stor nok, så jeg bagte den i min randform, det gik fint.

Kagen servere i “rugbrødsskiver”, gerne med smør på.