Indlæg

Banoffee pie (banantærte)

En venlig bruger af af siden, sendte denne skønne opskrift på Banoffee Pie eller banantærte til mig. Tak til Sophia for det. Tærten er dejligt sød og er lige velegnet til dessert, som den er til en kop kaffe. Det er en typisk amerikansk tærte, deraf navnet, som er en sammentrækning af det amerikanske Banana og toffee, der betyder banan og karamel. Tærten skal ikke bages i ovnen, så du kommer ikke til at svede over varmen hvis du skulle få lyst til at lave den i sommervarmen.

Banoffee pie

200 Gr. Digestive kiks
50 Gr. Smør
3 Stk. Bananer
1 Glas Dolce latte
2½ Dl.  Piskefløde
  Mørk Chokolade

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Knus kiksene meget fint, til de ligner groft mel. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks, det er vigtigt at blande det grundigt. Hæld blandingen i en springform beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen, til en jævn bund. Stil den i køleskabet i mindst 20 minutter. Skær bananer i tynde skiver og fordel dem jævnt over bunden. Hæld Dolce latte over og fordel det over bananerne, stil den igen i køleskabet mindst 20 minutter. Pisk fløden til flødeskum og læg over hele tærten. Pynt med rigeligt groft revet chokolade og tærten er klar til at servere

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at trykke kiksebunden hårdt sammen i springformen, ellers smuldrer den meget ved servering. Jeg synes det er nemmest at trykke den med en flad hånd.

Dolce latte er karamel smørepålæg, som du typisk kan finde på samme hylde som peanutbutter, nutella, og honning i de velassorterede supermarkeder.

Jeg tager låget af glasset med Dolce latte og luner det knap 1 minut i microbølgeovnen, så er det nemmere at fordele på tærten.

Vær forsigtig når du fjerner siderne på springformen, du kommer nemt til at trække fyldet med når du fjerner bagepapiret.