Indlæg

Berliner småkager

Berliner småkager

Opskriften på disse fantastiske Berliner småkager, har jeg fået af en af sidens venlige brugere, som synes de er så lækre, at opskriften måtte deles med jer andre.

Jeg må give hende ret, de er en rigtig lille lækkerbidsken.

Tak til Susanne for en lækker opskrift.

Berliner småkager

5 Stk. Æggehvider
2 Tsk. Cacao
300 Gr. Sukker
300 Gr. Hasselnødder

Smørcreme

250 Gr. Blødt Smør
250 Gr. Flormelis
1 Stk. Æggeblomme
2 Spsk. Stærk kold kaffe

Sådan gør du

Berliner småkager

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og cacao og pisk videre til en fin stiv marengsmasse. Hak hasselnødderne ret fint og vend det i marengsmassen. Smør dejen tyndt ud, i runde småkager, på en størrelse lidt større end en femmer, på bagepapir. Bag småkagerne ved 1800 C i en forvarmet ovn i 6 -7 minutter på midterste ovnrille. træk kagerne på bagepapiret over på en rist og lad afkøle helt, inden du lidt forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret.

Smørcreme

Bland den bløde smør, flormelis, æggeblomme og kold kaffe, og pisk kraftigt til en ensartet creme.

Sprøjt smørcreme på halvdelen af småkagerne når de er helt kolde, og læg kagerne sammen med den anden halvdel. Der bliver mellem 50 og 100 sammenlagte kager af denne opskrift. Den ene ende af de sammenlagte kager dyppes i smeltet chokolade, som skal størkne inden servering.

Tips og tricks

Kagerne kan med fordel fryses, og er rigtigt lækre direkte fra fryseren.

Det er ikke så vigtigt med størrelsen på kagerne, bare de er smurt tyndt ud og ensartet i størrelsen.

Jeg puttede dejen i en fryse pose som jeg havde klippet hul i den ene ende af, og sprøjtede dejen ud i små toppe som jeg smurte tyndt ud med en te`ske.

Vær forsigtig når du fjerner kagerne fra bagepapiret, de knækker nemt. 

Irish-coffee cakes

Nøøj, det er ikke for børn. Til gengæld er disse lækre kager til alle os voksne som elsker en god Irish coffe. kaffen og whiskeyen smages tydeligt i kagerne, og de  vil sagtens kunne bruges som dessert efter en god middag. Men husk lige at bage noget andet til børnene  😀

Irish-coffee cakes

100 Gr. Smør
2 stk. Æg
230 Gr. Brun farin
1 Spsk. Nescafe`pulver
120 Gr. Hvedemel
4 Spsk. Cacao
½ Dl. Whiskey

 

 

 

 

 

 

 

Hvid chokolade overtræk

100 Gr. Hvid chokolade
1/4 Dl. piskefløde

 

 

 

Sådan gør du

 

Irish-coffee  cakes

Start med at smelte smørret, så kan det afkøle lidt mens du laver noget af det andet. Pisk æg, brun farin og nescafe`pulver, til det bliver let og skummende. Bland hvedemel og cacao og sigt det i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Bland herefter det smeltede smør og tilsidst whiskeyen i.

Fordel dejen i 8-10 store muffinsforme, der fyldes næsten op til kanten. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200o C i 17- 20 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter 17 minutter, med en kødnål eller strikkepind, om kagerne er færdige, eller om de skal have de sidste par minutter i ovnen.

 

Hvid chokolade overtræk

Når kagerne er helt afkølede, overtrækkes kagerne med hvid chokoladeovertræk, som laves ved at du smelter Hvid chokolade og fløde sammen over vandbad og rører sammen til en cremet masse. Lad cremen stå i køleskabet 5-10 minutter så er det nemmest at styre når du skal overtrække kagerne. 

Lige inden servering pyntes kagerne med en top flødeskum og lidt revet mørk chokolade.

 

Tips og tricks

Alkohol fordamper ved 100o C, og jeg skal selvfølgelig ikke være dommer over om dine børn må spise kagerne eller ej, hvis de kan lide dem  😀

Husk at piske æggemassen godt, det er luften du pisker i, som skal få kagerne til at hæve lidt, der er ikke andre hævemidler i.

Hold øje med kagerne i ovnen, de kan pludselig blive mørke på toppen.