Bacon drømmekage
Denne opskrift på drømmekage med bacon har jeg fået tilsendt af min mands kammerat Carsten, som havde hørt om den på P3.
Da jeg lige læste den, tænkte jeg , som du sikkert også gør “bacon og kage, det kan man da bare ikke”. Og da jeg så læste, hvor meget bacon der skulle på, steg min skepsis endnu yderligere.
Men jeg er et åbent menneske, så den opskrift skulle da også prøves.
Smagen er lidt speciel, og den er ikke en kaffekage. Jeg tænker mere, den er en ” tømmermandskage“, som er rigtig god dagen derpå, med et stort glas iskold cola til.
Velbekomme! 🙂
Bunden i bacon drømmekage
4 Hele | Æg |
250 Gr. | Sukker |
250 Gr. | Hvedemel |
3 Tsk. | Bagepulver |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
50 Gr. | Smeltet smør |
2 Dl. | Mælk |
Glasur på bacon drømmekage
30 Gr. | Smør |
250 Gr. | Brun farin |
½ Dl. | Mælk |
800 Gr. | Bacon |
Sådan laver du en god bacon-drømmekage
Start med at riste og knuse bacon, det tager lidt tid, så det er godt at få overstået. Det skal knuses til smulder.
Bund
Pisk sukker og æg grundigt til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og drys det i æggemassen gennem en sigte. Vend det forsigtigt i, sammen med mælk og smeltet smør.
Bages i en lille smurt/ eller beklædt med bagepapir form ca. 28×22 cm. i en forvarmet ovn ved 2000 C i 20 minutter på midterste ovnrille.
Glasur
Bland Smør, Brun farin, Mælk og ristet knust bacon, sammen i en gryde og giv det opkog, ganske kort.
Hældes på bunden når den lige er kommet ud af ovnen, og bages videre i 6 minutter.
Tips og Tricks til den fantastiske bacon drømmekage
Det er vigtigt at bacon bliver smuldre knust, ellers bliver smagen af bacon for dominerende.
Spis kagen i små stykker, den er meget klistret i glasuren.