Valnøddetærte| Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Valnøddetærte

Denne tærte er dejligt nem at lave, og et godt alternativ til frugttærte. Den kan serveres både som en lækker dessert, eller til en god kop kaffe.

Valnøddetærte

150 Gr. Flormelis
2 Dl. Æggehvider
400 Gr. Finthakket valnødder

 

 

 

Chokoladeovertræk

1 Dl. Piskefløde
100 Gr. Chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Valnøddetærte

Pisk æggehvider og flormelis stiv, til det ligner en fin hvid marengs. Vend forsigtigt de meget finthakkede valnødder i, til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt springform og bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35-40 minutter, på midterste ovnrille.

 

Chokoladeovertræk

Varm fløde og chokolade op, under omrøring ved svag varme, til chokoladen er smeltet.

Når Bunden er kold tages den ud af formen og chokoladen hældes over.

 

Tips og tricks

Tærten serveres med flødeskum.

Lav chokoladeovertrækket og lad det stå lidt i køleskabet inden det hældes over bunden. Når overtrækket er fordelt på bunden, stilles tærten straks i køleskabet , på den måde undgår man at chokoladeovertrækket, flyder for meget ud over kagen.

Kagen kan pyntes med hele valnødder, toppe med flødeskum eller chokoladefigurer, efter smag.

 

GD Star Rating
loading...
    0 Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *