Søg på Lotte bager
Seneste 5 kommentarer
Se også:
Jeg får IT-support her.

Skan denne QR kode med din smartphone og hav altid lette opskrifter på lækre kager lige ved hånden:

Skan denne QR kode med din smartphone og hav altid lette opskrifter på lækre kager lige ved hånden. Klik for stor QR-kode.
GD Star Rating
loading...

Det siges, at denne opskrift på Toscatærte oprindeligt stammer fra Italien. Om det er rigtigt, kan jeg ikke sige, men navnet kunne kunne da godt tyde på det. Én ting jeg ved, er at tærten er rigtig skøn med sin søde bund og sin sprøde karamelagtige top.

Toscatærte | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Bund

100 Gr. Smør
2 Hele Æg
125 Gr. Sukker
120 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
2 Spsk. Mælk

 

 

 

 

 

 

Fyld

60 Gr. Mandler
50 Gr. Smør
60 Gr. Sukker
2 Spsk. Mælk

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Start med at smelte smørret. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og skummende. Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør. Vend mælken i til sidst. Hæld dejen i en velsmurt og raspdrysset springform. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på nederste ovnrille.

 

Fyld

Smut mandlerne, og hak dem groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt mandler, sukker og mælk, og rør mens det småkoger et par minutter. Hæld fyldet oven på bunden, når den er færdig i ovnen, og bag tærten videre i 15 minutter.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt, at sukker og æg er pisket helt hvidt, skummende og luftigt.

Mandler er nemmest at smutte, når de lige er blevet skoldet; også selvom det er varmt for fingrene.

Man kan godt lave lidt ekstra fyld, hvis man vil det, men det klistrer lidt i tænderne.

GD Star Rating
loading...

    Skriv kommentar