Stænger med pistaciefyld - bageopskrift

Stænger med pistaciefyld

Lad mig slå det helt fast, Jeg æælsker pistacie, både som nødder, i is, som marcipan, eller som her, i kage. Derfor er dette også en af mine favorit opskrifter, ikke alene smager stængerne helt fantastisk, de er også rimeligt nemme at lave.

Stænger med pistaciefyld

50 Gr. Gær
2 Dl. Mælk
2 Dl. Cremefraiche 6 eller 9 %
1 Tsk. Bagepulver
100 Gr. Sukker
125 Gr. Koldt smør
700 Gr. Hvedemel
2 Ps. Pistaciemasse

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Hæld mælk og cremefraiche i en gryde og lun det til det er lillefinger varmt. Smuldr og opløs gæren i den lune mælk, og rør sukkeret i. Bland bagepulver og en smule af hvedemelet  og tilsæt i væsken. Tilsæt nu lidt mere af hvedemelet til dejen samler sig lidt og bliver lidt fast. Skær den kolde smør i tern og tilsæt dejen, hvis du ikke allerede har hældt dejen i røremaskinen, er det nu, det er en god ide`. Hvis du foretrækker at ælte med hænderne skal du sikre dig at dejen er fast nok til at hælde ud på bordet. Begynd at røre eller ælte smørret i dejen, mens du tilsætter den resterende hvedemel lidt efter lidt, bliv til du har en blank og fast dej, der slipper skål eller hænder. Det er ikke sikkert du skal bruge alt hvedemelet.

Sæt dejen til hævning i en skål, på et lunt sted i 45 minutter.

Tag dejen ud på bordet og rul det ud i to aflange firkanter ca. 15 x 50 cm og fordel hver sin pose pistaciemasse på. Smør massen ud så den dækker hele firkanten og rul den sammen som en roulade på den lange led. Læg forsigtigt stængerne på en bageplade,  beklædt med bagepapir. Det er muligt de skal lægge på tværs hvis de er for lange, det kommer an på størrelsen på dine bageplader. Bøj enderne let ind under og klip med en saks stængerne næsten over med passende afstand, og skub  stykkerne forsigtigt fra hinanden til hver sin side. Tænd for ovnen og lad stængerne hæve mens den bliver varm. Pensl stængerne med æg og bag dem i den forvarmede ved 1800 C i 15 -17 minutter på midterste ovnrille til de er let gyldne. Løftes forsigtigt over på en bagerist til afkøling.

 

Tips og tricks 

Stængerne er allerbedst når de er helt nybagte og stadig let lune, og skal spises samme dag som de er bagt, ellers skal de fryses så snart de er kolde.

Du kan drysse hakkede mandler over inden du kommer stængerne i ovnen.

Hvis du er nødt til at have stængerne på hver sin bageplade, kan den ene godt vente mens den anden er i ovnen. 

1 svar
  1. Louise siger:

    Da min dreng skal have kage med til fastelavn, har vi prøvebagt dem som sammenbagte pistaciesnegle i stedet for en stang og de blev super lækre? en god og lækker opskrift, hvor børnene kan være med til næsten det hele…dog synes vi at der er lidt for meget pistacie fyld i, men det kan jo let reduceres efter smag?

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *