Pæretærte | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Pæretærte

Denne opskrift på pæretærte er dejlig nem, og så er pæretærte min egen personlige frugttærte favorit. Under tips og tricks til bedstemor ands æbletærte , giver jeg jeg fif til hvordan det er nemt at rulle tærtedej ud, uden at det hænger fast eller får huller.

Pæretærte

3- 4 Stk. Pærer
250 gr. Hvedemel
150 Gr. Blødt Smør
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
1 Helt Æg
1 Spsk. Vand

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær det bløde smør i tern, og smuldr det med hvedemelet, til det ligner revet ost. Bland sukker og vanilliesukker i. Saml dejen med vand og æg.

Del dejen i to, rul den ene halvdel ud og fordel den i en smurt tærtebund, lig den godt op af kanten og tryk den forsigtigt til. Skær evt overskydende dej fra kanten. Rul den anden halvdel dej ud, så den er klar som låg

Skræl pærerne, og del dem i halve. Fjern kernehus og stilk. Fordel de halve pærer på tærtebunden. Læg dejlåget på og tryk det til i kanten. Prik forsigtigt et par huller i låget mellem pærerne, så evt. damp kan slippe ud. Pensl med lid vand, og drys med et tyndt lag sukker.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 30 minutter på midterste ovn rille.

 

Tips og tricks

Tærten severes bedst lun med vanillieis eller creme fraiche, rørt op med vanilliesukker efter smag.

Er man lidt doven eller det skal gå ekstra stærkt, kan man bruge halve pærer fra dåse, man skal bare huske at hælde væden godt fra dem.

Tærten kan bruges til både en kop kaffe eller som dessert.

GD Star Rating
loading...
    2 Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *