Lykkes frugt tærte

Lykkes frugttærte

Denne frugttærte har jeg opkaldt efter den venlige bruger af min side, som har sendt mig sin ynglingsopskrift.

Mange tak for din lækre opskrift, Lykke.

Jeg har her valgt at pynte den med kiwi, jordbær og chokolade.

Men som Lykke skrev til mig, så kan tærten pyntes med de frugter og bær, som smag og årstider byder.

Bund

125 Gr. Smør
100 Gr. Sukker
2 Stk. Æggeblommer
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver

2. Lag

2 Stk. Æggehvider
150 Gr. Sukker
1 Tsk. vanilliesukker

3. Lag

2 Dl. Piskefløde
2 Dl. Creme fraiche

Sådan gør du

Bund

Smør og sukker røres sammen, til det hænger jævnt sammen. Æggeblommer, mælk, hvedemel, og bagepulver tilsættes og røres sammen til en let flydende jævn dej. Dejen hældes i en smurt tærteform på 28 cm.

2. Lag

Æggehviderne piskes stive, og sukker og vanilliesukker vendes i med hånden, med en palet. Massen fordeles jævnt over bunden, og tærten bages i 20 – 25 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C  på midterste ovnrille, til tærten er pænt lysebrun.

3. Lag

Lige inden servering piskes piskefløden til flødeskum og blandes med cremefraichen. Blandingen fordeles på tærten og pyntes med frugt efter smag.

Tips og tricks

Lykke skrev at man kan tilsætte 50 gr. fint hakket nødder i 2. lag.

Jeg brugte 19% piskefløde og 6% cremefraiche i 3. lag, og det smagte dejligt.

GD Star Rating
loading...
    4 Svar
    1. Karina says:

      Hej ;0))
      Super lækker kage – det bliver favoritkage her i huset.

      Jeg har bare lige et spørgsmål til den. Da jeg havde bagt den, var den fin høj og sprød, men lidt tid efter den var kommet ud af ovnen, faldt den lidt sammen og “skorpen” revenede. Var der noget jeg kunne/skulle ha’ gjort anderledes…..!!!???

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Karina.
        Ja det er en rigtig lækker kage, og så kan man selv vælge hvilken frugt man vil have på :-). Hvad angår skorpen der revner, er det pgr. af at den luft du pisker i æggehviderne udvider sig i varmen, og “falder sammen” igen når kagen, og dermed luften, afkøler. Der er ikke noget du kan gøre ved det, og det er ikke noget der går ud over smagen, og da den bliver dækket af fløde og frugt, er det heller ikke noget der ses.
        Håber du kan bruge mit svar.
        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Helle.
        Jeg har ikke selv forsøgt at fryse den,men jeg tror ikke at “marengslaget” kan tåle fryseren.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *