Lime kage med glasur | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Limekage

Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.

Limekage

125 Gr. Smør
1 Tsk. Vanilliesukker
4 Stk. Æg
200 Gr. Sukker
2 stk. Lime. Revet skal
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvid chokolade
50 Gr. Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelage

2 Stk. Lime. Saft fra
50 Gr. Sukker

 

 

 

Sådan gør du

Limekage

Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.

Limelage 

Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles  over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.

Limekagen serveres med hvid glasur.

 

Tips og tricks

Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.

Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.

Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.

GD Star Rating
loading...
    6 Svar
    1. Emmi says:

      Hej!
      Jeg skal lave en kage, til ca 30 eller 40 mennesker, også faldt jeg over denne kage.
      Hvor meget tror du, jeg skal gange opskriften op, for at der bliver nok til minimum 35?

      Hilsen
      Emmi

      Svar
        • Emmi says:

          Hej Lotte, mange tak for det hurtige svar!
          Tror du, jeg kan lave den i en ganske almindelig – godt smurt – bageplade?
          Og hvor stor tror du ca. den bageplade skal være så, for at det bliver godt?
          OBS. jeg laver den gerne i to eller flere portioner.

          Hilsen
          Emmi

          Svar
          • Lotte says:

            Hej Emmi.
            Synes altid det er svært at begynde at lave kager i andre forme end de opgivne, da bagetiden som regel så også ændrer sig. Måske kan du lave 1½ portion i den bradepande der passer til din ovn og bage den i 30 – 35 minutter.Men det er ikke noget jeg har prøvet og jeg vil anbefale at du prøver inden du skal have kagen med.
            venlig bagehilsen
            Lotte

            Svar
      • Lotte says:

        Hej Mette.
        Jeg har ikke prøvet at fryse den selv, men tænker at det ikke skulle være et problem, hvis du pakker den godt ind og uden glasur.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *