Jeg har prøvet en del forskellige opskrifter på figur kager, men alle med mere eller mindre skuffende resultat. Enten var de for hårde eller også var de for tørre og seje. Så faldt jeg over denne opskrift, som bare er lækker, kagerne bliver sprøde, søde og dejlige.

Julefigur-peberkager

 

Jule figur peberkager

300 Gr. Lys sirup
200 Gr. Sukker
1½ Dl. Piskefløde
1 Tsk. Stødt ingefær
1½ Tsk Hvid peber
1 Kg. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
250 Gr. Koldt smør

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Hæld sirup, sukker, piskefløde, ingefær i en gryde og giv det et opkog. Stil det væk, lidt tid, til afkølning. Bland hvedemel og bagepulver og ælt smørret heri. Bland melblandingen med den afkølede sirupsblanding, og saml det til en fast dej. lad dejen stå i køleskabet et par timer, helst natten over.

Rul dejen tyndt ud, ½ cm eller tyndere, og tryk figurer ud af det. smør figurkagerne med æggehvide og bag dem på en bagepapir beklædt bageplade i en forvarmet ovn ved 2000 C i 5 – 8 Minutter.

Tips og Tricks

Sirupsblandingen skal være så afkølet, at smørret ikke smelter når det blandes.

Jeg ruller dejen ud mellem to stykker bagepapir, så kan jeg trykke figurene direkte ud på det stykke bagepapir de skal bages på, på den måde undgår jeg at dejen hænger fast i bordet og figurene misformes ved at blive flyttet.

Hvis du ikke ruller dejen ud på bagepapiret men på bordet, så husk at mele bordet lidt inden du ruller dejen ud. Jo koldere dejen er når du ruller den ud, jo mindre mel behøves på bordet.

Sørg for at smørre æggehviderne jævnt på, det er i høj grad dem der er med til at give kagerne farve.

Bagetiden afhænger i høj grad, af hvor tykke og store figurene er, så hold øje med dem i ovnen, de skal helst kun lige blive lysebrune.

Træk kagerne på bagepapiret, fra bagepladen til en rist, til afkølning, så snart de er kommet ud af ovnen.

Du kan pynte kagerne med glasur, men det behøves ikke. kagerne er dejligt søde i sig selv.

Opbevar kagerne i tætlukkede kagedåser.