Gulerodsbrud | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Gulerodsbrud

Disse gulerodsbrud er lige så lækre, som dem du kan købe hos bageren.

Vi bruger dem i vores familie, både til fødseldagsboller, som morgenmad og til alle andre lejligheder.

Portionen ser måske voldsom ud. Men jeg fryser brudene ned, så vi altid har nogle at lune forsigtigt i microbølgeovnen.

Bemærk i øvrigt at opskriften er rimeligt fedtfattig. 🙂

Gulerodsbrud

5 Dl. Lunken vand
2 Pk. Gær
1 Kg. Hvedemel
1 Tsk. Salt
130 Gr. Fromage frais
60 Gr. Sukker
200 Gr. Revet gulerod
100 Gr. Solsikkekerner
2 Hele Æg

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Riv Gulerødderne groft. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingedienser, og rør godt sammen med elpiskeren med dejkroge, eller i røremaskine. Dejen er ret klistret og sej, så det kan ikke anbefales at håndælte den. Dejen sættes som store klatter på bagepapir på ovnens plader, med to spiseskeér. De flyder en smule ud og hæver meget, så giv luft imellem klatterne. Hæver 30 minutter et lunt sted. Bages i forvarmet ovn ved 2000 C  i 17-20 minutter. Det gør ikke noget de hænger lidt sammen, det hedder jo brud. Der bliver 25 – 30 brud af denne portion, alt efter hvor store man laver dem.

 

Tips og tricks

Syntes man portionen er for stor, laver man selvfølgelig  bare halv portion.

Man kan godt bruge 9% creme fraiche i stedet for fromage frais, hvis man syntes.

Pas på din håndmixer, hvis du bruger den til at røre dejen. Jeg har været uheldig at brænde en sammen, ved at lave disse brud. Nu har jeg en rigtig røremaskine, hvilket jeg kun kan anbefale at investere i, hvis man som jeg, bager meget.

GD Star Rating
loading...
    7 Svar
    1. Lisbeth says:

      Hej Lotte. Tak for en super-opskrift på rigtig gode gulerodsboller. Jeg lavede kun 15 stk., men næste gang er jeg altså nødt til at lave hele portionen 🙂 Uhm… Glæder mig til at prøve dine andre opskrifter. Super web-sted, du har. Hilsen Lisbeth

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Lisbeth.
        Tak for rosen. Gulerodsbollerne er super lækre og kan bruges til næsten alt. Du kan sagtens fryse dem, så lav bare en stor portion.
        Og ellers held og lykke med alle de andre opskrifter, håber du får lige så stor glæde ved dem.
        Venlig bage hilsen Lotte

        Svar
    2. Rikke says:

      Fantastiske boller :O) Nemme at tilberede, ingen klistrede fingre, super nemt og lækkert.
      Jeg har udviklet lidt på opskriften. Prøv at erstatte græskarkerner og gulerødder med chokoladeknapper. Jeg elsker meget chokolade, så jeg har brugt ca. 400g chokoladeknapper til opskriften. Bollerne bliver forvandlet til gigantiske choko-boller… mums :o)

      Svar
    3. Tina says:

      Hejsa.

      Jeg har bagt de gulerodsbrud et par gange nu, og de er fantastiske, et kæmpe hit herhjemme:-)
      Dem kommer jeg til at bage mange gange endnu:-)

      Svar
    4. Anne-Mette says:

      Gulerodsbollerne er blevet fast opskrift herhjemme. Lækre :-). Tak for opskriften. Jeg har fra første gang, jeg bagte boller halveret gærmængden, da jeg ikke er vild med at bruge meget gær. Det bliver stadig skønne boller.

      Svar
    5. Anni Pedersen says:

      Vil lige sige mange tak for en super dejlig side. Jeg har aldrig været den store bager, men har fået blod på tanden efter at have set alle de skønne opskrifter på siden. Jeg er helt vild med lakridskagen og gulerodsbrudene og er klar til at prøve kræfter med noget lidt mere krævende. Tak

      Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *