Finskbrød - bageopskrift

Finsk brød

Finsk brød er også en af de der julesmåkager, jeg bager hvert år. Jeg er vild med dem på grund af det bløde bid, som flormelisen giver, og den lille snert af citronen, som man kan smage.

Finsk brød

100 Gr. Flormelis
200 Gr. Smør
2 Stk. Æggeblomme
2 Gr. Fintrevet Citronskal
300 Gr. Hvedemel
1 Knsp. Hjortetaksalt
1 Helt Sammenpisket Æg
3-5 Spsk. Perlesukker

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Rør flormelis og smør luftigt og cremet. Tilsæt æggeblommerne under omrøring. Bland citronskal, hvedemel og hjortetaksalt i smørmassen og saml dejen til den er ensartet. Lad dejen hvile koldt, mindst en time, gerne natten over. Rul dejen ud i en firkant, ca 1 cm. tyk. skær ud til finskbrød i passende størrelse, og læg dem op på en bageplade med bagepapir. Pensl brødene, med det sammenpiskede æg og drys perlesukker over. Bag finskbrødene i en forvarmet ovn ved 1750 C i 15-17 minutter, til de har fået en smule farve. Finskbrødene trækkes på bagepapiret over på en rist og afkøler. De skal være helt kolde inden de lægges i en tætsluttende kagedåse.

 

Tips og tricks

Jeg ruller dejen ud mellem to stykker bagepapir, så er der ikke noget der hænger i bordplade eller på kagerullen.

Hold øje med finskbrødene i ovnen, det går pludseligt stærkt med at blive mørke.

Brug altid usprøjtet eller økologisk citron, når du skal bruge skallen.

Du kan også drysse lidt hakket hasselnød på, sammen med perlesukker.

Juster selv hvor meget du ønsker smagen af citron, med lidt mere eller mindre.

4 replies
  1. heidi siger:

    hejsa

    vil høre om det ikke er en lille fejl du har skrevet. af de skal have 15-17 min de finskbrød…

    mvh heidi

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Heidi.
      Nej det er ikke en fejl, Finskbrødene er meget kompakte i dejen og skal bage ca. 15 minutter. Men det er med dem, som med alle andre småkager, at man skal holde øje med dem mens de bager, da ingen ovne bager ens, og pludselig kan det gå meget stærkt med at de bliver mørke.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  2. Lisbeth siger:

    Hej Lotte,
    Jeg har besluttet at bage dine finsk brød i morgen, men skal lige være sikker på, at det er blødt smør, der skal røres sammen med flormelisen. Det står der vist ikke… Jeg skal bare være helt sikker 🙂
    Endnu engang tak for fine opskrifter.
    Julehilsner fra Lisbeth

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Lisbeth.
      Det er flormelis og smør ( ikke smeltet) der skal røres sammen, og ikke flormelis og sukker som jeg ved en fejl havde skrevet først. Det er nu rettet.
      God fornøjelse med finskbrødene
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *