Fastelavnsboller med flødeskum og creme | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Fastelavnsboller med flødeskum og creme

“Fastelavn er mit navn, boller vil vi have”. Og skal de være rigtigt syndige, og vi skal forkæle os selv, skal der flødeskum i. Det behøver ikke at være forbeholdt bageren at lave nogle lækre fastelavnsboller med flødeskum og creme. Med denne opskrift kan du sagtens selv.

Dej

50 Gr. Gær
1 Dl. Lunken vand
1 Dl. Piskefløde
2½ Spsk. Sukker
125 Gr. Blødt smør
350 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

Creme fyld

3 Dl. Sødmælk
2 hele Æg
2 Spsk. Sukker
1 Spsk. Vanilliesukker
2 spsk. Maizena majsstivelse

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Dej

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt piskefløde, sukker og blødt smør skåret i små tern, og rør lidt. Tilsæt hvedemel og rør på røremaskine eller ælt, til dejen er glat og ensartet. dejen skal ikke være for fast. Lad dejen hæve ½ time.

Creme fyld

Imens dejen hæver laver du cremefyldet ved at piske alle ingredienserne sammen i en gryde, og varme dem op mens du pisker grundigt, lige til kogepunktet. Det må ikke koge !  Tag gryden af varmen og lad køle.

Når dejen er færdig med at hæve tager du den ud på et godt meldrysset bord og deler den i to. Rul dem til to store firkanter af 30 x 30 cm. del hver store firkant til 9 små firkanter af 10 x 10 cm. Læg ca. en spsk. af den afkølede creme på hver firkant, og luk sammen til boller ved at klemme hjørnerne sammen på firkanten, over cremen. Sæt fastelavnsbollerne, med sammenføjningen nedaf, på en bageplade, beklædt med bagepapir, giv plads til at de hæver. Lad fastelavnsbollerne hæve yderlig en ½ time.

Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225o C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille.

Læg fastelavnsbollerne på en rist til afkøling,  når de er færdigbagte.

Inden servering pyntes fastelavnsbollerne med glasur på toppen, og du skærer et snit i i siden som du fylder med den mængde flødeskum du synes.

 

Tips og tricks

Sørg for at have godt med mel på bordet, når du ruller ud. Det er ikke til at have med at gøre hvis dejen hænger i, når du skal lukke og flytte fastelavnsbollerne.

Cremen skal laves på sødmælk, eller evt. piskefløde. Hvis du prøver at lave den på mælk, der er mere fedtfattig, bliver cremen ikke fast.

Jeg har lavet den halve mængde creme og så lagt lidt marcipan i hver bolle også, det smager også dejligt.

Sørg for at bollerne bliver ordentligt lukket om cremen, så den ikke flyder ud under bagning.

Fastelavnsbollerne kan fryses, uden glasur og flødeskum, og optøes på bordet, til de er klar til pynt og flødeskum.

 

 

 

GD Star Rating
loading...
    0 Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *