Desertkage med marcipan

Dessertkage med marcipan

Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe.

Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster.

Og jeg må sige, at det forstår jeg godt.

Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave.

Tak Dorthe, for en lækker opskrift.

Dessertkage med marcipan

150 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
75 Gr.  Blødt smør
350 Gr. Marcipan
75 Gr. Hakket hasselnødder
100 Gr. Hakket Chokolade
1 Tsk. Bagepulver

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen på den grove side at rivejernet og skær smørret i mindre stykker og bland i æggesnapsen. Hak nødderne fint og hak chokoladen groft. Vend nødder, chokolade og bagepulver i marcipan/æggemassen, til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 45 minutter på nederste ovnrille. Læg et stykke bagepapir over kagen det sidste kvarter, så den ikke bliver for mørk på toppen.

Tips og tricks

Marcipan er nemmest at rive hvis det har stået i køleskabet, og ikke er for blødt.

Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv langs siden, den vil gerne hænge lidt fast i formen.

Jeg serverer kagen med blød softice og hindbærpure`. “Mums” 🙂

Hak nødderne efter din smag. Vil du gerne have, så du kan bide dem i kagen, så hakker du dem groft.

GD Star Rating
loading...
    9 Svar
      • Lotte says:

        Hej Trine.
        Tak for din henvendelse. Smørret skal skæres i mindre stykker og tilsættes i æggeblandingen, jeg har rettet opskriften så det nu står i den.
        Det var da en fejl, jeg havde glemt at skrive det 🙂

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
    1. Karina says:

      Hej Lotte

      Jeg har tidligere haft succes med nogle af dine opskrifter, og nu vil jeg så prøve kagen her. Men inden jeg kaster mig over den, vil jeg gerne være sikker på, at det er rigtigt, at der ikke skal noget mel i.

      Og så for øvrigt tak for de mange lækre og nemme opskrifter.

      Mvh.
      Karina

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Karina.
        Det er helt rigtigt at der ikke skal mel i denne kage. Det gør den lidt tung og kompakt, som en rigtig dessert kage skal være 🙂

        Med venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
    2. Liselotte says:

      Hej Lotte.
      Din dessert kage ser lækker ud og jeg får meget lyst til at bage den.
      Men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor mange personer din opskrift er lavet til.

      VH.
      Liselotte

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Liselotte.
        Jeg tænker, kagen passer til 8 – 10 personer, hvis du også servere is og frugt til.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Monica.
        Jeg vil ikke anbefale at fryse kagen. Marcipan har det med at blive lidt vådt og snasket af at blive frosset, så kagen vil blive ligesådan. Jeg har bagt kagen dagen før, nogle gange, uden problemer. Men den har aldrig holdt længere, før den er blevet spist hjemme hos mig :-), så om den kan bages 2-3 dage inden kan jeg desværre ikke garantere.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *