Appelsinkage | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Appelsinkage

Denne kage er lidt speciel i smagen. Den friske, men let bitre smag af appelsin, er skøn i kombination med chokoladen.

Appelsinkage

250 Gr. Sukker
250 Gr. Blød smør
2 Hele Æg
Revet skal af 2 Appelsiner
Saft af 2 Appelsiner
50 Gr. Mørk chokolade
50 Gr. Hassel eller valnøddekerner
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at rive appelsinerne, og presse saften godt ud af dem. Hak herefter nødder og chokolade groft.

Rør sukker og smør hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et  af gangen, pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, hakkede nødder og chokolade, og vend det i æggemassen,skiftevis med appelsinsaft og appelsinskal.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C  i ca. 50 minutter på nederste rille.

Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke sidde dej på, så skal kagen have lidt længere.

Når kagen er kold, pyntes den med hvid glasur og lidt reven chokolade.

 

Tips og tricks

Appelsinkagen kan fryses uden glasur.

Det er vigtigt at piske meget og længe efter hvert æg, det gør kagen dejlig luftig.

Man kan blande appelsinsaft og lidt revet appelsinskal i glasuren efter smag.

Jeg kom ved en fejl til at købe blod-grape istedet for appelsiner, men tænkte hvorfor ikke prøve ? Det gav en rigtigt dejligt kage, med en smule mere frisk smag. Blod-grapen var meget saftig, så jeg brugte kun saft af 1½ frugt, Ca. 1½ dl. saft, og revet  skal af en frugt. 

GD Star Rating
loading...
    2 Svar
    1. Christel says:

      Appelsinkagen bagte jeg i går, den er bare så lækker. Det er mange af de opskrifter jeg har kigget igennem også – det er inspirerende. Jeg elsker at bage og min familie er vild med kage og helst hjemmebagt.

      Svar
    2. Thomas says:

      Det er godt nok en lækker opskrift du har der, jeg må prøve den med det samme elsker også at bage 🙂

      Svar

    Giv en kommentar

    Har du lyst til at være med i debatten?
    Du er meget velkommen til at bidrage!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *