Indlæg

Peanut cookies | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Peanut cookies

Jeg er helt vild med de peanut kager, man kan købe i butikkerne, men jeg vil da hellere bage dem selv. Derfor fandt jeg denne opskrift på peanut cookies, som er mindst lige så gode som de købte. Og så har man glæden ved selv at have bagt dem, og vide hvad der er i.

Peanut cookies

120 Gr. Peanutbutter
12o Gr. Blødt smør
120 Gr. Sukker
120 Gr. Brun farin
1 Helt. Æg
175 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Natron
½ Tsk Bagepulver
75 Gr Peanuts
75 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Peanutbutter og smør røres sammen. Brun farin og sukker tilsættes og røres godt sammen med. Chokoladen hakkes og røres i sammen med de øvrige ingredienser.

Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir, med to teskeér, i små toppe. Dejen er ikke helt sammenhængende, men saml toppene så godt som muligt, så skal de nok flyde sammen når de bliver bagt. Giv plads mellem toppene, de flyder lidt ud i ovnen. Der bliver ca. 50 Cookies af denne portion.

Bag Peanut cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 12-14 minutter, på midterste ovnrille, til de er let gyldne i kanten.

Lad Peanut cookies afkøle let, i ca. 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en rist og bliver helt kolde.

 

Tips og tricks

Man bruger alm. saltede ristede peanuts til denne opskrift.

Man kan tilsætte lidt ekstra peanuts efter smag.

Det er vigtigt, at Peanutcookies lige afkøler let på bagepladen, inden du flytter dem over på risten. Ellers er de så bløde, at de går i stykker når du flytter dem. Flyt dem over på risten, efter ca. 5 minutter, og blive helt kolde for at sikre at de bliver sprøde som cookies skal være.

Opbevar dem i tætsluttende kagedåser.

GD Star Rating
loading...
Snickerskage

Snickerskage

Denne kage, snickerskagen, stiftede jeg bekendtskab med for ganske nylig, da min ældste søn kom hjem fra skole, og fortalte at han havde fået den lækreste kage i dag, og at den smagte som Snickers.

Jeg måtte lede lidt men fandt til sidst en lækker og nem opskrift på snickerskage.

Og jeg må give min søn ret.

Det er så absolut en lækker kage, og den smager nøjagtigt som en Snickers.

Lys bund

4 Dl. Sukker
200 Gr. Blødt smør
3 Hele Æg
4 Dl. Mel
1½ Tsk. Bagepulver
300 Gr. Saltede Peanuts

Karamel

1 Dl. Lys sirup
1Dl. Fløde
50 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Spsk. Kakao

Overtræk

200 Gr. Smeltet chokolade

Sådan laver du en lækker snickerskage

Lys bund

Pisk sukker og blødt smør hvidt og skummende. Heri blander du æg, et af gangen. Der skal piskes meget grundigt mellem hver æg. Bland mel og bagepulver og vend det med en palet i æggemassen til en ensartet dej. Hæld dejen op i en smurt form, ca. 25×35 cm. og fordel peanuts hen over. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200o C i 15 – 25 minutter på midterste rille i ovnen. Stik en kødnål i midten af kagen, hvis der følger dej med på nålen, skal kagen have lidt længere.

Karamel

Mens bunden bager, laver du karamellen ved at blande alle ingredienserne over jævn varme i en gryde, og lader det koge i 8 min, mens du rører. Karamellen er meget tynd, når den er helt varm.

Lad bund og karamel køle lidt, inden du hælder karamellen over den lyse bund.

Når kagen er helt afkølet, overtrækker du den med 200 gr. smeltet chokolade, og lader det størkne.

Så er Snickerskagen klar til at spise.

Tips og tricks til den gode snickerskage

Min gamle hjemkundskabslærer sagde altid “Man skal røre hvert æg meget mere end man tror – mindst 5 minutter”.

Vi grinede altid lidt af det, for det lød godt nok af meget. Men jeg må give hende ret. Jo mere man rører imellem hvert æg, jo luftigere og mere lækker en dej får man.

Tricket er, at man ikke pisker de sidste ingredienser i efter æggene, men vender dem i, så man ikke pisker al den gode luft ud af dejen igen.

Man kan sagtens bruge Kims peanuts til denne Snickerskage.

Snickerskagen bliver ikke ringere af at stå til næste dag.

GD Star Rating
loading...