Indlæg

M&M cookies

Kan du lide Bastogne og M&M´s, så er disse cookies ren win-win.

Sprødheden og den let krydrede smag af kanel er rigtig lækker i kombination med de søde M&M´s.

M&M cookies er en ægte familie-favorit. 🙂

M&M cookies

150 Gr. Blødt smør
150 Gr. Rørsukker
1 Knsp. Salt
1 Helt Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Kanel
1 Knsp. Kardemomme
175 Gr. Hvedemel
75 Gr. M&M´s

Sådan bager du gode M&M cookies

Pisk smør, sukker og salt grundigt sammen, tilsæt Ægget og pisk grundigt igen.

Hvedemel, bagepulver og krydderier blandes og røres i dejen. 3/4 af M&M´erne tilsættes og røres i. (resten gemmes til pynt).

Fordel dejen  i små klatter med to teskeer, på en bageplade beklædt med bagepapir, giv god  plads, klatterne flyder en del ud.

Læg de resterende M&M oven på klatterne og tryk dem lidt ned i dejen. Bag cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca . 10-11 minutter.

Cookies skal være let brune i kanten, men stadigt bløde, lige når de kommer ud af ovnen.

Tages af pladen, og direkte på en rist, med en palet, til afkøling, når de er kommet ud af ovnen. Lægges i en tætlukket kagedåse når de er kolde.

Tips og tricks til gode M&M cookies

Man kan tilsætte 50 Gr. hakket nødder efter egen smag hvis man synes.

Det er vigtigt at cookies lægges på en rist til afkøling med det samme de er taget ud af ovnen.

Ellers bliver de bløde og det er ikke meningen. De skal være sprøde, når de bliver helt kolde.

Squashkage

Squashkagen er dejlig svampet og utroligt nem at lave. Den er god til eftermiddagsthéen, aftenskaffen, eller hvornår man har lyst til noget sødt og krydret.

Gulerodskage

Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.

Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.

Gulerodskage

Gulerodskage

300 Gr. Brun farin
2 Dl. Olie
4 Hele Æg
275 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Kanel
1 Tsk. Vanilliesukker
375 Gr. Revet gulerod

 

 

 

 

 

 

 

 

Flødeost glasur

200 Gr. Flødeost natural
2 Spsk. Vand
1 Dl. Flormelis
2 Tsk. Citronsaft

 

 

 

 

Sådan laver du gulerodskagen

Gulerodskage

Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.

Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille

Flødeost glasur

Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.

Tips og tricks til en god gulerodskage

Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.[/av_one_full]

Franskbrød

Denne opskrift giver to skønne franskbrød, med blød skorpe og dejlig fylde. Kardemommen giver en dejlig duft og en smule smag, uden at dominere.

Franskbrød

6 Dl. Sødmælk
100 Gr. Smør
50 Gr. Gær
2 Spsk. Sukker
1 Spsk. Salt
1 Spsk. Stødt Kardemomme
1100 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt  smørret, og tilsæt mælken, Lun til det er lillefingervarmt. Smuldr og udrør gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt eller rør godt i røremaskinen.

Lad dejen hæve i skålen, tildækket og lunt, i ca. 1 time. Form to franskbrød, og læg på ovnens plade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve 1 kvarter og rids dem herefter med en skarp kniv i toppen og pensl med sammenpisket æg. Bag i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på ovnens midterste rille.

Lad brødene køle af på en rist.

 

Tips og tricks

Franskbrød er allerbedst når det er helt friskbagt og stadigt lunt, men det er stadigt dejligt blødt og frisk efter et døgn, hvis det er pakket i en pose.

Man kan udelade kardemommen hvis man syntes.

Jeg har brugt knapt 1 Dl. flydende margarine i stedet for smør, med et fint resultat.

Muffins med chokolade

Begge mine drenge elsker de her muffins med chokolade. De er nemme at lave og gode at servere til aftenkaffen.

Muffins med chokolade og havre

Muffins

3 Dl. Mælk
1 Dl. Olie
1 Helt Æg
240 Gr. Hvedemel
150 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Knsp. Salt
50 Gr. Kakao
4 Tsk. Bagepulver
  Chokolade i tern

Sådan gør du

Pisk mælk, olie og æg grundigt sammen, min. 1-2 minutter

Bland hvedemel, sukker, vanilliesukker, salt, kakao og bagepulver sammen og vend det med olie, ægge, mælkeblandingen, til det er en ensartet dej.

Fordel dejen i muffins forme, og fyld dem lidt mere end halvt. De vokser en del, når de bliver bagt. Læg en chokoladetern i hver muffin og tryk den ned, så den lige er dækket af dejen men stadig ikke rører bunden.

Der bliver 12 muffins af denne portion.

Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 20 minutter på midterste ovnrille.

Pynt med hvid glasur når muffins er kolde.

 

Tips og tricks

I stedet for chokolade, kan man bruge Smarties, m&m, eller hvad man selv har lyst til at eksperimentere med. Jeg syntes dog, at man skal have noget i  midten, ellers kan muffins komme til at virke lidt kedelige.

Man behøver ikke glasur på toppen, men i vores familie synes vi bare, at det er ekstra lækkert.

Denne opskrift er baseret på, at man bruger de rigtige (store) muffinsforme. Hvis man vælger at bruge de mindre forme, skal man kun regne med ca. 15 minutter i ovnen.

Boller med kardemomme

Disse boller er fantastiske til varm kakao, eller til fødselsdagsselskabet. De er allerbedst når de er helt nybagte, og stadigt lidt lune, med smør.

De kan naturligvis fryses og lunes let i ovn eller microbølgeovn, når de skal spises.

Boller med kardemomme

2 Dl. Mælk
50 Gr. Gær
500 Gr. Hvedemel
100 Gr. Margarine
50 Gr. Sukker
1 Tsk. Salt
½ Tsk. Kardemomme
1 Helt Æg

 

 

 

 

 

 

 

Til pensling

1 stk. Æg, sammenpisket

 

 

Sådan gør du

Mælken lunes til den er lillefingervarm, og gæren opløses heri. Margarinen skæres i mindre tern og tilsættes med de andre ingredienser til mælken. Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og ensartet.

Dejen hæver lunt og tildækket i 20 minutter.

Dejen slås ned og formes til boller, der sættes på en smurt/ beklædt med bagepapir ovnplade. Bollerne hæver en del, så giv plads imellem dem. Der bliver ca. 20 boller af denne portion.

Lad Bollerne efterhæve lunt og tildækket i 30-40 minutter. pensl bollerne med det sammenpiskede æg, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 2250 C i 10-12 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

At varme mælken til den er lillefingervarm, betyder at lune mælken til det punkt , hvor du kan stikke lillefingeren i, og mælken hverken føles kold eller varm.

Brunsviger

Dette er helt klart min mands favoritkage.

Man siger at Fynboer er de suverænt bedste til at lave brunsviger.

Men jeg vil påstå, at med denne opskrift kan selv en gæv jyde, eller frisk sjællænder, gøre det ret godt 😀

Brunsviger bund

2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær
100 Gr. blødt Smør
2 Spsk. Sukker
½ Tsk. Salt
2 Hele Æg
500 Gr. Hvedemel

Brunsviger fyld

150 Gr. Smør
150 Gr. Brun farin

Sådan laver du brunsviger

Bund

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær det bløde smør i  mindre tern og bland det, sammen med de øvrige ingredienser i mælken.  Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og smidig. Dette er ikke en fast dej, men en rimeligt blød og lidt klistret dej.

Bred dejen ud i en smurt/eller beklædt med bagepapir, bradepande ca. 25×40 cm. Dejen hæver en del. Lad bunden hæve ca. 20 minutter et lunt sted.

Fyld

Mens dejen hæver laves fyldet. Smelt smørret og tilsæt brun farin. Lad massen få et hurtigt opkog under omrøring. Når bunden er færdig med at hæve, laves nogle fordybninger  i den, med fingerene og fyldet fordeles over.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 C  i ca. 25 minutter på midterste rille.

Tips og tricks til en god brunsviger

Det er letteste at fordele dejen i bradepanden ved at trække og trykke dejen ud, med hænderne.

Man kan lave ekstra fyld hvis man kan lide det.

Kagen er velegnet som morgenkage, men også på alle andre tider af døgnet.

Stænger med marcipan-æblefyld

Denne opskrift hedder godt nok “stænger med marcipan-æblefyld”, men hjemme hos os kalder vi den “jul i en skål”, simpelthen fordi fyldet med marcipan,æbler og kanel, dufter som en dejlig dag i december.

Stængerne skal helst spises samme dag de er bagt, men de kan fryses til senere og lunes i ovnen, når de skal spises.

Dej

25 Gr. Gær
2 Dl. Mælk
500 Gr. Hvedemel
1 Helt Æg
1 Tsk. Kardemomme
½ Dl. Flydende margarine
1 Tsk. Salt
1 Spsk. Sukker

 

 

 

 

 

 

 

Fyld

2 Stk. Æbler
100 Gr. Marcipan
1 Spsk. Vanilliesukker
2 Spsk. Sukker
1 Spsk Flydende margarine
1 Tsk. Kanel
50 Gr. Rosiner

 

 

 

 

 

 

 

Drys

1 Helt Sammenpisket æg
2 Spsk. Perlesukker

 

 

 

Sådan gør du

Dej

Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt, eller rør dejen i røremaskine, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve i skålen, 30 minutter et lunt sted.

Del dejen i to dele, og rul dem ud til to stænger på 40×15 cm. Dejen er lidt klistret, så dette gøres nemmest mellem to stykker bagepapir. Man fjerner det øverste stykke bagepapir og løfter det nederste stykke med stangen direkte over på bagepladen.

Fyld

Riv æbler og marcipan groft på rivejernet, og bland det med de øvrige ingredienser til en ensartet masse.

Fordel fyldet på midten af  begge stænger og fold dejen op omkring, ved først at bukke enderne et par cm. indover fyldet, og bagefter folde siderne ca. 1 cm. indover hinanden.

Pensl stængerne med det sammenpiskede æg og drys med perlesukker.

Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 1800 C på midterste rille i 17-2o minutter, til de er let gyldne.

Pølsehorn

Alle børn, især de små, elsker pølsehorn. Vi der er lidt ældre syntes også de er lækre i madpakken, picnickurven, eller bare når den lille sult melder sig. Jeg laver en portion næsten hver weekend, og fryser dem ned, så er der altid nogle til familien.

Pølsehorn

100 Gr. Smeltet margarine
2½ Dl. Vand
50 Gr. Gær
450 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Sukker
1 Tsk. Salt
12 Stk. Pølser
1 Helt Æg, sammenpisket til pensling

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Gæren udrøres i vand og smeltet margarine. tilsæt salt, sukker, og hvedemel og ælt eller rør dejen i røremaskinen, til en fast dej. Del dejen i to lige store dele. drys lidt mel på  bordet og en kagerulle og rul dejen  ud i to store firkanter som igen deles til i alt 24 mindre firkanter.Skær pølserne i halve og fordel en halv pølse og lidt sennep på hver dej- firkant og rul dejen om pølsen, så den er helt pakket ind.

Læg pølsehornene på ovnens bageplader, der er smurt eller beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.

Pensl pølsehornene med ægget og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 minutter på midterste rille.

 

Tips og tricks

Man kan bruge sød eller stærk sennep efter smag, ketchup kan også bruges.

Husk at opbevare pølsehornene i køleskabet,hvis de ikke fryses ned straks.

Pizzaboller

Denne opskrift på pizzaboller, har jeg fået af min søde kollega Laila. Pizzabollerne blev straks et hit herhjemme, og er et dagligt “must” i drengenes madkasser.

Pizzaboller

75 Gr. Smeltet margarine
2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær
500 Gr. Hvedemel
1 Helt Æg
1 Spsk. Sukker
1 Tsk. Salt

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Opløs gæren i smeltet margarine og mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt eller rør godt sammen i røremaskinen. Form dejen til 24 boller. Læg bollerne på ovnens bageplader, der er smurt eller beklædt med bagepapir.

Klem bollerne let flade og lav en fordybning i midten af dem. Smør dem med en smule ketchup og fordel skinketern/strimler, revet ost og oregano på.

Lad pizzabollerne hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter.

Bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 8 – 10 minutter. Der bliver ca. 24 stk af denne portion.

 

Tips og tricks

Jeg fryser pizzabollerne ned, og tager dem op efterhånden som jeg skal bruge dem.

Fyldet kommes på efter smag