Indlæg

Pølsehorn

Alle børn, især de små, elsker pølsehorn. Vi der er lidt ældre syntes også de er lækre i madpakken, picnickurven, eller bare når den lille sult melder sig. Jeg laver en portion næsten hver weekend, og fryser dem ned, så er der altid nogle til familien.

Pølsehorn

100 Gr. Smeltet margarine
2½ Dl. Vand
50 Gr. Gær
450 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Sukker
1 Tsk. Salt
12 Stk. Pølser
1 Helt Æg, sammenpisket til pensling

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Gæren udrøres i vand og smeltet margarine. tilsæt salt, sukker, og hvedemel og ælt eller rør dejen i røremaskinen, til en fast dej. Del dejen i to lige store dele. drys lidt mel på  bordet og en kagerulle og rul dejen  ud i to store firkanter som igen deles til i alt 24 mindre firkanter.Skær pølserne i halve og fordel en halv pølse og lidt sennep på hver dej- firkant og rul dejen om pølsen, så den er helt pakket ind.

Læg pølsehornene på ovnens bageplader, der er smurt eller beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.

Pensl pølsehornene med ægget og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 minutter på midterste rille.

 

Tips og tricks

Man kan bruge sød eller stærk sennep efter smag, ketchup kan også bruges.

Husk at opbevare pølsehornene i køleskabet,hvis de ikke fryses ned straks.