Indlæg

Konfektkage med hasselnødder og karamel

Opskriften på denne lækre konfektkage med hasselnødder og karamel har jeg fået af Eva.

Kagen bliver kun endnu mere fantastisk af at stå i køleskabet et par dage.

Tak til Eva for en lækker kage. 🙂

Konfektbund

200 Gr. Smør
50 Gr. Kakao
440 Gr. Mørk muscovadosukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Stk. Æg
225 Gr. Hvedemel

Karamelfyld

180 Gr. Smør
110 Gr. Sukker
2 Spsk. Lys sirup
180 Ml. Sød kondenseret mælk
175 Gr. Ristede hasselnødder

Chokoladeovertræk

200 Gr. Mørk chokolade
1 Spsk. Olie

Sådan gør du

Konfektbund

Kom smør og kakao i en kasserolle og og smelt det sammen over svag varme. Tilsæt muscavadosukker og rør over varmen til det er smeltet. tag gryden af varmen og tilsæt Vanilliesukker, æg og sigtet hvedemel, og rør til en ensartet masse.

Dejen fordeles i en lille form ca. 20×30 cm. beklædt med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 1600 C i 20 minutter. Bunden skal virke tung og lidt klæg.

Karamelfyld 

Mens kagen bager laves karamelfyld.

Start med at riste de hele hasselnødder let på en tør pande, og stil til side.

Kom kondenseret mælk, sukker, smør og sirup i en kasserolle. Tænd for svag varme og rør sammen, til smørret er smeltet. Skru lidt op for varmen og kog forsigtigt igennem under omrøring i 10 minutter, til karamellen har fået lidt farve. Tag kasserollen af varmen og tilsæt de ristede hasselnødder.

Fordel karamelfyldet over bunden, når bunden har afkølet 5 minutter.

Stil kagen i køleskabet i 30 minutter.

Chokoladeovertræk

Smelt chokoladen, tilsæt olien og rør godt sammen.

Overtræk kagen, når den har kølet af i køleskabet.

Stil kagen tilbage i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen skal opbevares i køleskabet og serveres i små konfektstykker.

Kondenseret mælk, fås i dåser og findes på hylden med andre bageartikler i velassorteret supermarkeder.

Lad være at dække kagen over i starten, når du stiller den i køleskabet. Der vil dannes kondens , når kagen stadig er lun, som så vil dryppe ned på kagen.

Kagen skal helst have lov at stå et døgn, inden den spises.

GD Star Rating
loading...

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Min ynglingssnolder er absolut M&M`s.

Derfor er denne chokoladekage med hasselnødder og M&M`s også en favorit hjemme hos mig.

Den er sød og lidt tung i det, og rigtig dejlig til en kop varm kaffe.

Chokoladekage med hassenødder og M&M`s

5 Dl. Hvedemel
5 Dl. Sukker
½ Tsk. Salt
1 1/4 Dl. Flydende margarine
2½ Dl. Vand
1 1/4 Dl- Olie
3 Spsk. Kakao
2 Stk. Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 1/4 Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Vanillieessens
80 Gr. Hakket hasselnødder

Glasur

1 1/4 Dl. Flydende Margerine
3 Spsk. Kakao
475 Gr. Flormelis
1 Tsk. Vanilliessens
6 Spsk. Mælk
Hakket Hassenødder
Hakket M&M`s

Sådan gør du

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Bland hvedemel, sukker og salt i en skål og stil til side.

Hæld flydende margarine, vand olie og kakao i en gryde og varm op til det til det lige koger. Hæld kakaoblandingen over mel blandingen, og bland det til alt det tørre har suget det våde og blandingen er blevet jævn og uden klumper.

Pisk æg, bagepulver, kærnemælk og vanillie-essens godt sammen, og bland det med kakaoblandingen og tilsæt til sidst de hakkede hasselnødder.

Hæld dejen i en velsmurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Glasur

Når kagen er afkølet, laves glasuren ved at den flydende margarine og kakao`en varmes op. Det må ikke koge. Tilsæt flourmelis, vanillie-essens, mælk, lidt hakkede hasselnødder og lidt hakkede M&M’s, og rør sammen til en lidt fast glasur. Smør glasuren over kagen og drys med M&M’s.

Tips og tricks

Kagen må godt være lidt blød i midten, ellers kan den virke tør.

Hvis du synes glasuren er for fast, så tilsæt lidt mere mælk. 

GD Star Rating
loading...
Efterårskage med græskar

Efterårskage med græskar

Denne efterårskage med græskar passer rigtigt godt til sit navn.

Den er krydret, tung og smagfuld, lidt lige som den mad man har lyst til at spise når regnen og vinden rusker udenfor.

Den fylder godt i maven og kan holde sig længe ved opbevaring i kølskabet.

Efterårskage med græskar

200 Gr. Revet Gulerod
275 Gr. Revet Græskar
175 Gr. Æbler i tern
2 Dl. groft hakkede hasselnøder
1 Dl. Græskarkerner
4 Stk. Æg
4 Dl. planteolie
270 Gr. Sukker
280 Gr. Hvedemel
1½ Spsk. Bagepulver
1 Tsk. Salt
1 Tsk. Revet/stødt muskat
1 Tsk Kanel

Flødeoste topping

200 Gr. Philadelphia flødeost Natural
140 Gr. Flormelis
½ Citron

Sådan gør du

Efterårskage med græskar

Fjern det bløde kød og kernerne af græskaret, og skær skrællen af. Riv det “hårde” kød fint. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Hak hasselnødderne groft. Bland det revne græskar, revne gulerod, æbler i tern, hakkede nødder og planteolie, æg og græskarkerner i en skål.

I en anden skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, salt, muskatnød, og kanel. det tørre og det våde blandes og røres sammen i ca. 5 minutter. Dejen hældes i en stor smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 170C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Lad kagen køle helt af inden du tager den ud af ovnen op lægger topping på.

Flødeoste topping

Riv skallen af den halve citron og pres saften af den, Bland skal og saft med philadephia ost og flormelis til en ensartet glasur og fordel over kagen.

Tips og tricks

Jeg brugte Hokaido græskar.

mine drenge bryder sig ikke om flødeoste topping, så jeg lavede alm. hvid glasur til dem, det smagte også godt.

Husk at bruge usprøjtet eller økologisk citron.

GD Star Rating
loading...
Havreboller | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Havreboller

Disse boller er skønne til alt, hvad enten det er til morgenmad, med et stykke god ost eller smør, eller om man foretrækker dem senere på dagen, med kødpålæg.

Hytteosten og havregrynene gør at bollerne ikke bliver tørre og kedelige af at  lægge et par dage.

Havreboller

150 Gr. Havregryn
7 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2 Tsk. Salt
1½ Spsk. Honning
1½ Spsk. Olie
200 Gr. Hytteost
750 Gr. Hvedemel

Sådan gør du

Bland havregryn og lunken vand og lad massen stå og trække i ca. 15 minutter. Opløs gæren i massen og tilsæt salt, honning, olie og hytteost. Tilsæt melet lidt af gangen og rør eller ælt til en ensartet og lidt klistret dej.

drys lidt mel over dejen og lad hæve koldt og tildækket natten over, eller 2-3 timer på bordet ved stuetemperatur. Brug en stor skål, dejen hæver meget.

Tag dejen ud på et bord, godt drysset med mel, og lav 24- 30 store boller, Hvis du synes dejen stadig klister meget, så brug mere mel. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, Giv plads mellem bollerne, de hæver en del. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

Pensl evt. bollerne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 15 -20 minutter på midterste ovnrille. Lad afkøle på en rist.

Tips og  tricks

Hvis du ønsker en lidt grovere konsistens, kan du erstatte 150 Gr. hvedemel med grahamsmel.

Dejen hæver virkeligt meget, så brug en stor skål.

Det er ikke nødvendigt at pensle med æg.

Bollerne kan med fordel fryses, og tages op og tø på bordet, eller lunes forsigtigt i microbølgeovnen, når de skal bruges.

GD Star Rating
loading...
Müsli boller | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Müsliboller

Disse boller er nemme at lave og du kan bruge lige den müsli, som du og børnene allerbedst kan lide. De er, som det meste gærbrød iøvrigt, bedst når de er nybagte og stadig lune.

Müsliboller

2 Dl. A-38
2 Dl. Lunt vand
50 Gr. Gær
120 Gr. Müsli
1 Spsk. Sukker
1 Tsk. Salt
250 Gr. Hvid hvedemel
250 Gr. Hvedemel
2 Spsk. Olie

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland A-38 med det lune vand og opløs gæren heri. Tilsæt Müsli, sukker og salt. Bland hvidt hvedemel og hvedemel, og bland ca.1/3 del af dette i vædsken, og rør det let sammen, rør olien i og tilsæt resten af melet. Rør i maskine eller ælt grundigt på på bordet til en fast dej. Lav ca. 16 boller og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, med plads imellem til at hæve. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i en ½ time. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Den hvide hvedemel gør bollerne lidt grovere end alm. lyse boller

Bollerne er rimeligt smagsneutrale, og er derfor bedst med god ost eller andet pålæg

Bollerne kan lige pensles med mælk inden de kommer i ovnen, så bliver de lidt mere gyldne.

GD Star Rating
loading...
Squash kage | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Squashkage

Denne kage er dejlig svampet og utroligt nem at lave. Den er god til eftermiddagsthéen, eller aftenskaffen, eller hvornår man lige har lyst til noget sødt og krydret.

Squashkage

250 Gr. Sukker
350 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Salt
2 Tsk. Kanel
2 Dl. Olie
3 hele Æg
400 Gr. Revet squash
50 Gr. Hakket valnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland sukker, hvedemel, vanilliesukker, natron, bagepulver, salt og kanel i en skål. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem til de tørre ingredienser, sammen med olie,  fintrevet squash( med skræl) og hakket valnødder. Rør det hele sammen til en ensartet dej og  hæld det i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45-50 minutter, på ovnenes midterste rille.

 

Tips og tricks

Du kan undlade valnødderne, hvis du ikke bryder dig om dem.

Du kan tilsætte 100 Gr. rosiner, hvis du kan lide det.

I vores familie kan vi lide at smøre hvid glasur på.

I Squash sæsonen, rev min kære mor altid en stor mængde squash og delte op i portioner til sqaush kagen til at fryse ned. Så havde hun altid til at hun lige kunne bage en squashkage, også uden for sæsonen

GD Star Rating
loading...
Gulerodskage | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Gulerodskage

Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.

Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.

Gulerodskage

300 Gr. Brun farin
2 Dl. Olie
4 Hele Æg
275 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Kanel
1 Tsk. Vanilliesukker
375 Gr. Revet gulerod

Flødeost glasur

200 Gr. Flødeost natural
2 Spsk. Vand
1 Dl. Flormelis
2 Tsk. Citronsaft

Sådan laver du gulerodskagen

Gulerodskage

Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.

Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille

Flødeost glasur

Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.

Tips og tricks til en god gulerodskage

Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.

GD Star Rating
loading...
Chokolademuffins | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Muffins med chokolade

Begge mine drenge elsker de her muffins med chokolade. De er nemme at lave og gode at servere til aftenkaffen.

Muffins

3 Dl. Mælk
1 Dl. Olie
1 Helt Æg
240 Gr. Hvedemel
150 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Knsp. Salt
50 Gr. Kakao
4 Tsk. Bagepulver
  Chokolade i tern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk mælk, olie og æg grundigt sammen, min. 1-2 minutter

Bland hvedemel, sukker, vanilliesukker, salt, kakao og bagepulver sammen og vend det med olie, ægge, mælkeblandingen, til det er en ensartet dej.

Fordel dejen i muffins forme, og fyld dem lidt mere end halvt. De vokser en del, når de bliver bagt. Læg en chokoladetern i hver muffin og tryk den ned, så den lige er dækket af dejen men stadig ikke rører bunden.

Der bliver 12 muffins af denne portion.

Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 20 minutter på midterste ovnrille.

Pynt med hvid glasur når muffins er kolde.

 

Tips og tricks

I stedet for chokolade, kan man bruge Smarties, m&m, eller hvad man selv har lyst til at eksperimentere med. Jeg syntes dog, at man skal have noget i  midten, ellers kan muffins komme til at virke lidt kedelige.

Man behøver ikke glasur på toppen, men i vores familie synes vi bare, at det er ekstra lækkert.

Denne opskrift er baseret på, at man bruger de rigtige (store) muffinsforme. Hvis man vælger at bruge de mindre forme, skal man kun regne med ca. 15 minutter i ovnen.

GD Star Rating
loading...
Knækbrød | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Knækbrød

Denne opskrift på knækbrød er så let at lave, at der ikke er nogen som helst undskyldning for ikke at komme igang. At knækbrødene desuden er så lækre, at jeg er nødt til at gemme dem væk, for at familien ikke skal spise dem alle på en gang, gør jo, at det bare er med at komme i gang.

Knækbrød

3½ Dl. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
2½ Tsk. Salt
1 Dl. Havregryn
1 Dl. Sesamfrø
1 Dl. Hørfrø
1 Dl. Græskarkerner
1 Dl. Solsikkekerner
2 Dl. Vand
1 Dl. Olie

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland hvedemel, bagepulver og salt, med havregryn, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner, og rør det sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør godt sammen til en ret klistret dej. Del dejen op i to halvdele og rul  hver halvdel ud mellem to stykker bagepapir, der passer i størrelsen til ovnens plader, Fjern det øverste stykke bagepapir og skær ud i firkanter, gøres nemmest med en pizzaskærer. Træk det nederste stykke bagepapir, med dejen, op på bagepladerne. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 2000C i 15-20 minutter til knækbrødene er gylden brune. Knækbrødene skal straks tages af pladerne, når de kommer ud af ovnen, og afkøle på en rist.

 

Tips og tricks

Jeg  plejer at skære den ene plade ud i almindelig knækbrødsstørrelse, som er gode med marmelade eller ost, og den anden plade i mindre stænger, som vi bruger som “snacks” og i madkassen. Skal opbevares i tætlukket kagedåse.

Hvis du syntes knækbrødene er lidt bløde, så giv dem lidt længere tid i ovnen næste gang du bager dem.

GD Star Rating
loading...