Indlæg

Desertkage med marcipan

Dessertkage med marcipan

Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe.

Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster.

Og jeg må sige, at det forstår jeg godt.

Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave.

Tak Dorthe, for en lækker opskrift.

Dessertkage med marcipan

150 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
75 Gr.  Blødt smør
350 Gr. Marcipan
75 Gr. Hakket hasselnødder
100 Gr. Hakket Chokolade
1 Tsk. Bagepulver

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen på den grove side at rivejernet og skær smørret i mindre stykker og bland i æggesnapsen. Hak nødderne fint og hak chokoladen groft. Vend nødder, chokolade og bagepulver i marcipan/æggemassen, til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 45 minutter på nederste ovnrille. Læg et stykke bagepapir over kagen det sidste kvarter, så den ikke bliver for mørk på toppen.

Tips og tricks

Marcipan er nemmest at rive hvis det har stået i køleskabet, og ikke er for blødt.

Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv langs siden, den vil gerne hænge lidt fast i formen.

Jeg serverer kagen med blød softice og hindbærpure`. “Mums” 🙂

Hak nødderne efter din smag. Vil du gerne have, så du kan bide dem i kagen, så hakker du dem groft.

GD Star Rating
loading...
Rabarberkage med marengstop | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Rabarberkage med marengstop

Denne rabarberkage opskrift har jeg fået tilsendt af en af min sides flinke brugere.

Tak til Pia fra Odense for den.

Det er en dejlig frisk sommerkage, som helst skal spises på dagen.

Jeg synes, at den er bedst, når den er helt kold.

Men jeg prøvede at tage et stykke, mens den var lun, og jeg tænker, at den sagtens ville kunne serveres lun med lidt vanillieis til.

Kagebund

175 Gr. Smør
150 Gr. Sukker
2 Spsk. Vanilliesukker
1 Knsp. Salt
3 Stk. Æggeblommer
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk

Rabarberlag

500 Gr. Rabarber
100 Gr. Mandler eller nødder

Marengstop

3 Stk. Æggehvide
200 Gr. Sukker

Sådan gør du

Kagebund

Lad smørret blive lidt blødt, inden du starter. Rør smørret cremet og luftigt med sukker, vanilliesukker, salt og æggeblommer. Bland hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Brug bare røremaskinen på lav hastighed. Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, bageform med høj kant, ca. 24 x 30 cm. Glat dejen ud med en dejskraber eller ske og forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200C på midterste ovnrille.

Rabarberlag

Skyl og rens rabarberne, og skær dem i ca. 1 cm stykker. Hak mandler eller nødder groft.

Når kagebunden har forbagt, fordeles rabarber og mandler eller nødder over bunden, og kagen bages videre i 10 minutter ved 200o C på midterste ovnrille.

Marengstop 

Pisk æggehviderne hvide, bløde og luftige, uden at blive helt stive. Tilsæt sukker og pisk hvide til massen er fast hvid og marengsagtig.

Når rabarberlaget har bagt sammen med bunden, fordeles marengstoppen så jævnt så muligt over kagen og bages yderligere 10 – 15 minutter ved 200oC på midterste ovnrille til toppen er jævnt gyldenbrun.

Tips og tricks

Vil lige sige af erfaring,at man skal huske at ovn fadet er varmt, Både når det skal ud og når det skal ind i ovnen efterhvert lag. “AV” 🙁

Hold øje med marengstoppen den må ikke blive for mørk.

Pia , som har givet mig opskriften, siger at kagen godt kan opbevares til næste dag. Men den må ikke opbevares tætlukket og marengsen vil blive lidt blødere.

Det er helt rigtigt, at det er 2 spsk. vanilliesukker, der skal i. 

GD Star Rating
loading...
Chokolade nøddetærte | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Chokolade – nøddetærte

Denne tærte, er en skøn tærte, med sit karamelagtige chokolade nøddefyld. Den kan sagtens serveres til kaffen, men er også god som dessert serveret med is til.

Tærtebund

200 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Flormelis
125 Gr. Blødt smør
1 helt Æg

 

 

 

 

Fyld 

200 Gr. Blandet hakket nødder
75 Gr. Smør
85 Gr. Sukker
75 Gr. Mørk chokolade
1/4 L. Piskefløde
1 Knivspids Groft salt

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Tærtebund

Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre tern og tilsæt det til hvedemelet. Rør det til en grynet masse der ligner revet ost. Tilsæt ægget og saml ingredienserne til en fast ensartet dej. Stil dejen på køl i minimum en halv time. Rul dejen ud ( se evt. mit tip under bedstemor ands æbletærte, til hvordan jeg syntes det er nemt at gøre) og læg den op i en stor 28 cm. tærteform. Pres dejen forsigtigt til i formen og skær kanten til. Prik små huller i bunden, med en gaffel, og stil bunden i fryseren i 20 – 30 minutter til den er gennem kold. Forbag bunden i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C i 20 minutter på midterste ovnrille

Fyld

Bræk chokoladen i mindre stykker og bland det med de andre ingredienser i en gryde. Giv det et opkog i et par minutter under omrøring. Hæld fyldet over den forbagte bund og bag tærten videre i ovnen ved 2000 c i 20 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Dejen er nemmest at samle i en røremaskine.

Du vælger helt selv hvilke nødder du vil bruge.

Hvis der er mandler i nøddeblandingen, er det bedst hvis de er uden skal.

Jeg har valgt at pynte med lidt glasur, men det er kun for et syns skyld. 😀

 

GD Star Rating
loading...