Indlæg

Kaffe-kage

Kaffekage

Opskriften på denne dejlige kaffekage, har jeg fået af Marianne, en af sidens flinke brugere.

Den er dejligt luftig, og kunne være et godt alternativ til den traditionelle chokoladekage.

Den er nem at lave, og både børn og voksne er vilde med den.

Du kan selv justere kaffesmagen, alt efter hvor stærkt du laver kaffen.

Kaffekage

300 Gr. Blødt Smør
3 Dl. Sukker
4 Stk. Æg
320 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Natron
½ Tsk. Salt
3 Dl. Kold, Stærk kaffe

Sådan gør du

Pisk blødt smør og sukker til det er let, luftigt og cremet. Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland Hvedemel, kanel, bagepulver, natron og salt og vend det, med en palet, i æggemassen, skiftevis med kaffen.  Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, form ca. 40 x 25 Cm. og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200o C i 25 – 30 min. på midterste ovnrille. Mærk efter ved at stikke en kødnål i midten af kagen, hvis der ikke hænger ubagt dej ved, er kagen færdig.

Lav en glasur af kaffe og flormelis og fordel over kagen mens den stadigt er varm.

Tips og tricks

Jeg lavede min kaffe af 3 dl. vand og 3 store spsk. Nescafé.

Min yngste søn stejlede lidt ved tanken om kaffeglasur, så jeg lavede alm. hvid glasur til ham og lagde på noget af kagen, det smagte også dejligt.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt  det er at piske, piske, piske, mellem hvert æg 🙂 

GD Star Rating
loading...
Berliner småkager

Berliner småkager

Opskriften på disse fantastiske Berliner småkager, har jeg fået af en af sidens venlige brugere, som synes de er så lækre, at opskriften måtte deles med jer andre.

Jeg må give hende ret, de er en rigtig lille lækkerbidsken.

Tak til Susanne for en lækker opskrift.

Berliner småkager

5 Stk. Æggehvider
2 Tsk. Cacao
300 Gr. Sukker
300 Gr. Hasselnødder

Smørcreme

250 Gr. Blødt Smør
250 Gr. Flormelis
1 Stk. Æggeblomme
2 Spsk. Stærk kold kaffe

Sådan gør du

Berliner småkager

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og cacao og pisk videre til en fin stiv marengsmasse. Hak hasselnødderne ret fint og vend det i marengsmassen. Smør dejen tyndt ud, i runde småkager, på en størrelse lidt større end en femmer, på bagepapir. Bag småkagerne ved 1800 C i en forvarmet ovn i 6 -7 minutter på midterste ovnrille. træk kagerne på bagepapiret over på en rist og lad afkøle helt, inden du lidt forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret.

Smørcreme

Bland den bløde smør, flormelis, æggeblomme og kold kaffe, og pisk kraftigt til en ensartet creme.

Sprøjt smørcreme på halvdelen af småkagerne når de er helt kolde, og læg kagerne sammen med den anden halvdel. Der bliver mellem 50 og 100 sammenlagte kager af denne opskrift. Den ene ende af de sammenlagte kager dyppes i smeltet chokolade, som skal størkne inden servering.

Tips og tricks

Kagerne kan med fordel fryses, og er rigtigt lækre direkte fra fryseren.

Det er ikke så vigtigt med størrelsen på kagerne, bare de er smurt tyndt ud og ensartet i størrelsen.

Jeg puttede dejen i en fryse pose som jeg havde klippet hul i den ene ende af, og sprøjtede dejen ud i små toppe som jeg smurte tyndt ud med en te`ske.

Vær forsigtig når du fjerner kagerne fra bagepapiret, de knækker nemt. 

GD Star Rating
loading...
Nødddedrøm med moccacreme | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Nøddedrøm med moccacreme

Der vil nok være nogle børn, som først tror de ikke kan lide denne kage, fordi den har den karakteristiske kaffe smag. Men man kan justere smagen lidt, alt efter hvor stærk man laver kaffen, som kommer i cremen, så børnene også kan være med. Begge mine drenge synes i hvertilfælde at den er lækker, som jeg har lavet den.

Nøddebunde

200 Gr. Hasselnødder
4 Stk. Æggehvider
140 Gr. Sukker

 

 

 

Moccacreme

2 Spsk. Nylavet kold kaffe
50 Gr. Sukker
125 Gr. Blødt smør

 

 

 

Sådan gør du

Nøddebunde

Start med at riste hasselnødderne i en 2000 C varm ovn i 8-10 minutter, dette giver nødderne en kraftigere smag. Når nødderne er kommet ud af ovnen, fjernes hinderne så vidt muligt, ved at gnide hasselnødderne i et rent og tørt viskestykke. Hak nødderne rimeligt fint. Det gøres nemmest i en elektrisk nøddehakker. Pisk æggehviderne til de er næsten stive, tilsæt halvdelen af sukkeret lidt efter lidt mens du pisker til æggehviderne er helt stive. Fold nu forsigtigt, først det resterende sukker, dernæst de hakkede nødder i æggehviderne til det lige er foldet jævnt sammen. Lav to cirkler a 20 cm på et stykke bagepapir og fordel dejen på de to cirkeler, halvt på hver. Sørg for at dejen er så jævn og glat som muligt på cirklerne. Bag bundene ved 1700 C i en forvarmet ovn på midterste ovnrille i ca.15 minutter til de har taget farve.

Afkøles på en rist, ved at de meget forsigtigt flyttes på bagepapiret fra pladen til en rist.

Moccacreme

Mens bundene afkøler, piskes den bløde smør kraftigt med kaffen og sukkeret, til sukkeret er opløst og konsistensen er cremet.

Læg den ene bund på det fad du vil servere kagen på, og fordel moccacremen herpå. Læg den anden bund ovenpå og lad gerne kagen trække koldt et par timer inden den pyntes og serveres.

 

Tips og tricks

Jeg har pyntet med hindbær og flødeskum, men du kan egentlig selv bestemme hvilken frugt eller bær du vil bruge, efter smag og sæson. Du kan også udelade flødeskummet, og måske pynte med glasur.

Du kan også lave dobbelt portion af moccacreme`n og lægge et lag på toppen inden du pynter med bær.

jeg lavede min kaffe af 2½ Dl kogende vand og 3 tsk. pulverkaffe, men det er jo her du selv kan justere lidt på smagen.

Istedet for at fordele dejen på to cirkler på et stykke bagepapir, kan du også bage dem i to springforme

GD Star Rating
loading...