Indlæg

Kokossnitter

Disse kokossnitter minder meget om de velkendte studenterbrød. Men der er jo noget ekstra lækkert ved at have bagt dem selv, så pyt med den lille ekstra indsats man skal gøre for at servere en lækker snitte til kaffen.

Bund

400 Gr. Hvedemel
325 Gr. Margarine
200 Gr. Flormelis
  Hindbærmarmelade

 

 

 

 

 

Fyld

400 Gr. Flormelis
325 Gr. Kokosmel
6 Spsk. Kakao
7 Hele Æg
  chokoladeknapper

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Margarine skæres i mindre tern og æltes eller røres sammen med hvedemel og flormelis. Dejen rulles ud i din bradepandes størrelse, gøres nemmest mellem to stykker bagepapir. Læg dejen med det nederste stykke bagepapir i din bradepande, og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10-15 minutter på ovnens midterste rille, til overfladen er let gylden. Bunden smøres med et tyndt lag hindbærmarmelade, så snart den er taget ud af ovnen.

Fyld

Flormelis, kokosmel, kakao og æg røres til en ensartet masse og kommes i et jævnt lag på bunden der lige er kommet ud af ovnen og smurt med hindbærmarmelade. Kagen bages videre i ovnen ved 2000 C i 17-20 minutter på ovnens midterste rille.

Når kagen kommer ud af ovnen og stadig er meget varm, overhældes den med overtrækschokoladeknapper (Dem fra Odense er gode) som smøres ud i et jævnt lag med en pensel, når de er smeltet.

 

Tips og tricks

Skær kagen ud i ikke for store snitter, de fylder godt i både munden og maven.

Bunden er nemmest at lave hvis margarinen ikke er for kold.

Hindbærsnitter

Jeg kendte bedst hindbærsnitten, fra min skoletid, hvor den var en fast bestanddel af frokosten, man gik over til den lokale bager og købte. Siden gik der en del år hvor jeg havde fået nok, og derfor helst ungik den, Indtil jeg fik fingre i denne lækre opskrift. Nu syntes jeg det er hyggeligt med en hjemmebagt hindbærsnitte til eftermiddagskaffen en gang imellem, og familien er helt enig. Og så er de hjemmebagte jo meget billigere end bagerens.

Hindbærsnitter

250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
125 Gr. Smør
125 Gr. Sukker
1 Helt Æg
150 Gr. Hindbærmarmelade

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland hvedemel og bagepulver, og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker og æg, og ælt eller rør det hele sammen i røremaskinen.

Rul dejen ud i en firkant mellem to stykker bagepapir, så det cirka passer i størrelsen til din ovns bageplade. Smør hindbærmarmeladen ud på  den ene halvdel af dejfirkanten, men ikke helt ud til kanten. Fold den anden halvdel dej ind over hindbærfyldet, ved hjælp af bagepapiret og tryk dej kanten let sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Træk bagepapiret med firkanten over på bagepladen, og bag den i en forvarmet ovn ved 1800 C  i 20-25 minutter på midterste rille.

Når firkanten tages ud af ovnen, skæres den ud i snitter, mens den stadig er varm, med en skarp kniv eller en pizzaskærer. Der bliver 12 snitter af denne portion.

Snitterne Pyntes med glasur og evt. krymmel når de er helt kolde.

 

Tips og tricks

Vægt angivelsen på hindbærmarmelade er vejledende, brug den mængde som passer din smag, men dog ikke mere end at snitterne ikke bliver smattede. Man må prøve sig lidt frem.

Køb en god marmelade.

Jeg har nogle gange selv lavet en hindbær sovs, ved at blænde let optøede hindbær, og siet kernerne fra,  igennem en sigte. Det giver en dejlig tyk koncentrat, som smager af lidt mere.

Til hindbærsnitter bruger jeg altid kun rigtigt smør, det syntes jeg, giver det bedste resultat.

Snitterne skal spises samme dag de er bagt, næste dag er de kedelige.