Indlæg

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Min ynglingssnolder er absolut M&M`s.

Derfor er denne chokoladekage med hasselnødder og M&M`s også en favorit hjemme hos mig.

Den er sød og lidt tung i det, og rigtig dejlig til en kop varm kaffe.

Chokoladekage med hassenødder og M&M`s

5 Dl. Hvedemel
5 Dl. Sukker
½ Tsk. Salt
1 1/4 Dl. Flydende margarine
2½ Dl. Vand
1 1/4 Dl- Olie
3 Spsk. Kakao
2 Stk. Æg
1 Tsk. Bagepulver
1 1/4 Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Vanillieessens
80 Gr. Hakket hasselnødder

Glasur

1 1/4 Dl. Flydende Margerine
3 Spsk. Kakao
475 Gr. Flormelis
1 Tsk. Vanilliessens
6 Spsk. Mælk
Hakket Hassenødder
Hakket M&M`s

Sådan gør du

Chokoladekage med hasselnødder og M&M`s

Bland hvedemel, sukker og salt i en skål og stil til side.

Hæld flydende margarine, vand olie og kakao i en gryde og varm op til det til det lige koger. Hæld kakaoblandingen over mel blandingen, og bland det til alt det tørre har suget det våde og blandingen er blevet jævn og uden klumper.

Pisk æg, bagepulver, kærnemælk og vanillie-essens godt sammen, og bland det med kakaoblandingen og tilsæt til sidst de hakkede hasselnødder.

Hæld dejen i en velsmurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Glasur

Når kagen er afkølet, laves glasuren ved at den flydende margarine og kakao`en varmes op. Det må ikke koge. Tilsæt flourmelis, vanillie-essens, mælk, lidt hakkede hasselnødder og lidt hakkede M&M’s, og rør sammen til en lidt fast glasur. Smør glasuren over kagen og drys med M&M’s.

Tips og tricks

Kagen må godt være lidt blød i midten, ellers kan den virke tør.

Hvis du synes glasuren er for fast, så tilsæt lidt mere mælk. 

GD Star Rating
loading...
Spelt boller | Lottebager.dk | Bageopskrifter, kageopskrifter og opskrifter på tærte m.m.

Speltboller

Disse speltboller har, på grund af spelt melet, en vis tyngde, og så kan de godt stå på bordet natten over uden at blive tørre. De kan bruges til morgenmad, i madpakken eller som mættende mellemmåltid.

Speltboller

4 Dl. Lunken vand
50 Gr. Gær
2spsk. Sirup
4 spsk. Flydende margarine
2 tsk. Groft salt
250 Gr. hytteost 1,5 %
300 Gr. Sigtet speltmel
475 Gr. Hvedemel
2 Dl. græskarkerner

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smuldr og rør gæren ud i vandet. Tilsæt sirup, flydende margarine, salt, hytteost, speltmel og hvedemel og rør eller ælt dejen godt sammen, i 5 – 10 minutter. Lad dejen hæve en ½ time på et lunt sted.

Når dejen er færdighævet tages den ud på et godt meldrysset bord og æltes til den er til at arbejde med, tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to og form til pølser som deles i 8 stykker, der formes til boller. Stil bollerne på  bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads til at hæve, og drys og tryk græskarkerner let på toppen af bollerne.

Lad speltbollerne efterhæve en ½ time inden de bages i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille. Afkøles på en rist.

 

Tips og tricks

Dejen er nemmest at røre i røremaskine.

Jeg har brugt lys sirup, men man kan også bruge mørk sirup.

Speltbollerne kan dyppes i græskarkernerne istedet for at man drysser dem over

GD Star Rating
loading...